Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Soframızdan eksik olmayan bu yiyecekler birlikte kullanıldığında sindirim sistemini yormakla kalmıyor, yan etkiler oluşturup kana karıştığında zehirlenmelere de sebep oluyor. Bu besinleri kullanırken dikkat!

author-1
takvim.com.tr
Bu Yiyecekleri Sakın Birlikte Tüketmeyin!

ZEHİRLENMEYE SEBEP OLUYOR

Soframızdan eksik olmayan, her zaman tükettiğimiz yiyecekler peş peşe tüketildiğinde zehirlenmeye kadar gidebiliyor . İşte birlikte tüketmemeniz gereken gıdalardan bazıları.

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Yoğurtla Birlikte Tüketilmemesi Gereken Besinler

Bilindiği gibi balık yoğurtla veya ayranla tüketildiğinde sindirim problemleri yaşatabiliyor ve hatta balık taze değilse zehirlenmelere sebep olabiliyor. Bir diğer taraftan yoğurtla asidik içeriğe sahip hiçbir gıdanın (örneğin; sirke, koruk) tüketilmemesi gerekiyor. Ayrıca turp ve terenin de yoğurtla tüketilmemesi tavsiye ediliyor.

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Süt ile Beraber Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Süt kalsiyum deposu olan protein grubundan bir besin maddesidir. Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir. Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir. Ayrıca beslenme uzmanları süt ve ekşi gıdaların (örneğin; sirke, şarap) aynı gün tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Kırmızı Etle Tüketilmemesi Gereken Yiyecekler

Et yemeklerini de tüketirken yanında yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Tuzlanmış etlerin sarımsak ve sirke ile tüketilmesi uygun değildir. Baş eti, keşkek gibi etli yemekler tüketildiği gün meyve olarak nar ve üzüm tercih edilmemelidir.

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Soğanla Tüketilmemesi Gereken Besinler

Geçmişten beri, doğal bir antibiyotik olduğu düşünülen soğan, neredeyse bütün yemeklerle tüketilir. Ancak sarımsak ve soğanın birlikte yenmesi uygun olmadığı için sarımsak içeren gıdaların yanında kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.

Bu Yiyecekleri Sakın Birlikte Tüketmeyin!

Pirinçle Tüketilmemesi Gereken Besinler

Pirinç pilavı, pirinç içli biber dolması gibi pirinç içerikli yiyeceklerin yanında sirke ve sirke içeren yiyecekler (örneğin; turşu, sirkeli salata gibi) tüketilmemelidir.

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden oluyor

Meyvelerle Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Meyveleri şekerli gıdalarla birlikte tüketmekten kaçınmalısınız. Örneğin; karpuz, kavun ile beraber bal, reçel, şerbet tüketmek vücudunuzun şeker dengesi için çok sakıncalıdır. Bunun yanı sıra balığın yanında incir, ayva ve kavun tüketmek kulunç, bahak ve baras gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca erik, şeftali, kayısı ve nar meyvelerinin de beraber tüketilmemesi gerekiyor.