Aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayının vazgeçilmez tatlısı olan aşure nasıl yapılır? İşte aşure yapmanın püf noktaları...
MALZEMELER: 2 su bardağı dövme buğday, Yarım su bardağı kuru fasulye, Yarım su bardağı nohut, 50 gr.kuş üzümü, 50 gr.izmir üzümü, 2-3 adet kuru incir, 1 çay bardağı dut pekmezi, 4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri), Yarım portakal kabuğu, Yarım ayva, 7-8 adet karanfil, 1adet 10 cm. kadar çubuk tarçın, 1 adet elma, Bir çay kaşığıtuz (tepeli olmasın,silmeden biraz fazla olsun), Damak tadınıza göre şeker...
HAZIRLANIŞI: Akşamdan ıslağa koyduğunuz dövme,fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın. Bir elmanın üzerine karan filleri batırıp aşurenin içine atın.
Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp, ağzını kapatın.
En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin. Buğdayın iyice açılması lazım. Yoksa suyu özlü olmaz. Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.
DİĞER GALERİLER