ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Akademiye Giriş Sınavı (AGS), öğretmen adayları için yepyeni bir dönemin kapılarını araladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) yerini alarak uygulamaya giren AGS, gerek soru içerikleri gerekse sınav süresi açısından farklılık gösterdi. Eğitim camiasında büyük merak uyandıran bu yeni sistem, sabah oturumunun tamamlanmasının ardından adayların yorumlarıyla gündem oldu.
İlk Oturum Tamamlandı: Zaman Yeterli Miydi?
Saat 10.15'te başlayan ve 110 dakika süren ilk oturum, saat 12.05'te sona erdi. Bu oturumda adaylara Türkçe, Matematik, Coğrafya, eğitimin temel kavramları ve mevzuatla ilgili toplam 90 soru yöneltildi.
Sınavdan çıkan birçok aday, soruların genel anlamda dengeli olduğunu belirtti. Özellikle süreyle ilgili yapılan değerlendirmelerde "110 dakika, bu tür bir sınav için yeterliydi" yorumu öne çıktı.
Bir aday sınav sonrasında sosyal medyada şu değerlendirmeyi paylaştı:
"Eğitimin temel kavramları ve mevzuat alanında gelen sorular oldukça detaylıydı. Türkçe, matematik soruları nispeten daha kolaydı diyebilirim."
Sosyal Medyada AGS Yorumları: KPSS'ye Göre Daha Kolay Mıydı?
AGS'nin ilk oturumunun ardından sosyal medya platformları, adayların yorumlarıyla adeta bir bilgi paylaşım ağına dönüştü. Özellikle geçmişte KPSS'ye giren adaylar, AGS'nin bu sınava kıyasla daha kolay olduğunu belirtti.
Bir başka aday şu ifadeleri kullandı:
"İlk oturumu atlattık. Geçtiğimiz yıl düzenlenen KPSS'ye göre daha kolaydı diyebilirim. İkinci oturumu da görmek lazım."