Morgan Stanley stratejistleri, ABD dolarının önümüzdeki yılın ortalarına doğru güçlü bir gerileme yaşayarak, pandemi başlangıcında gördüğü seviyelere dönebileceğini öngörüyor. Faiz indirimleri ve yavaşlayan ekonomik büyümenin etkisiyle doların değer kaybı hızlanacak.
ABD Dolar Endeksi'nde Yaklaşık %9'luk Düşüş Beklentisi
Morgan Stanley'den Matthew Hornbach ve ekibi, 31 Mayıs tarihli raporlarında ABD Dolar Endeksi'nin gelecek yıl aynı dönemlere kıyasla yaklaşık yüzde 9 gerileyerek 91 seviyesine düşeceğini belirtti.
Stratejistler, bu düşüşün ardında faiz oranları ve döviz piyasalarındaki hareketlerin önemli rol oynayacağını vurguladı.
Faiz Politikaları ve Döviz Piyasalarında Yeni Trendler Başlıyor
Raporda, "Faiz oranları ve döviz piyasaları, iki yıldır dalgalı seyreden geniş bantlı ticaretin ardından, doların değerini ciddi oranda aşağı çekerek, getiri eğrilerinin dikleşmesine yol açacak büyük trendlerin başlangıcına işaret ediyor." ifadeleri yer aldı.
Bu durumun dolar üzerinde baskı oluşturacağını öngören Morgan Stanley, yatırımcılara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.