Terör örgütü YPG/PKK'ya katılan bir İngiliz kadının Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de öldürüldüğü bildirildi. İngiltere'de tesisatçı olarak çalışan Anna Campbell'in (26), geçen yıl mayıs ayında Suriye'ye giderek terör örgütü saflarına katıldığı belirtiliyor. Campbell terör örgütü saflarında öldürülen 8. İngiliz vatandaşı ve ilk kadın İngiliz terörist oldu. Bu öldüürlen İngiliz Batı'dan terör örgütü saflarına yerleştirilmiş son terörist değil. Diğer birçok batı ülkesinden destek gören YPK/PKK, sadece silah ve para desteği değil insan kaynağı bakımından da destek görüyor.
Terör örgütü DEAŞ ile mücadele adı altında Batılı ülkeler nezdinde "sempati" kazanan PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG, DEAŞ'ın uzun süre abluka altında tuttuğu Ayn el-Arab'a yönelik saldırısını, ABD'nin desteği ile püskürtmesinin ardından uluslararası alanda adeta "kahraman"laştırıldı.
Sahada DEAŞ'a karşı mücadele edebilecek düzenli bir kara birliğinin olmaması ve özelikle Batılıların infaz edildiği görüntülerin kamuoyuna servis edilmesi sonrasında terör örgütü PYD'ye yönelik "sempati" arttı ve örgüte dünyanın farklı ülkelerinden katılımlar gözlenmeye başladı. Özellikle Amerikan, İngiliz, Kanadalı, Alman, Hollandalı ve Uzakdoğu ülke vatandaşları PYD/YPG ve PYD'nin sözde kadın yapılanması YPJ saflarına katıldı.
3 kıtadan 400 terörist YPG saflarında
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) 11 Haziran 2015 tarihli raporunda, Avrupa, Avustralya, Amerika kıtalarından 400 teröristin "DEAŞ ile mücadele" adı altında Rakka, Haseke ve Halep'e geçerek YPG saflarına katıldığı belirtildi.
Raporda ayrıca, Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) Mayıs 2015'te Rasulayn kentinde ilk taburunu kurduğu ve çok sayıda yabancıyı saflarında topladığı vurgulandı. MLKP mensubu 8 kişinin Ayn el-Arab ve Haseke'de DEAŞ ile çıkan çatışmalarda öldüğü ve bunlardan birinin Alman vatandaşı bir kadın olduğu ifade edildi.