Cumhuriyet gazetesi attığı manşetlerle ülkenin bütünlüğünü hedef aldı, Türkiye'ye müdahale etmeye çalışan güçlerin tetikçisi gibi hareket etti.
Özellikle 2013 yılı haziran ayında patlak veren Gezi olayları gazetenin kaos lobisi ile olan ittifakını deşifre etti.
YAKIP YIKANLARI KUTSADI
Ülkenin yakılıp yıkıldığı kalkışmayı manşetleri ile kutsayan gazete, Türkiye'nin Suriye ve Ortadoğu'da aktif rol oynamasından rahatsız olan uluslararası güçlerin de tetikçiliğini yaptı.
TIR YALANI
Türkmenlere yardım götüren tırları durduran FETÖ'cü hainlerle ittifak kuran gazete, malzemelerin terör örgütü DEAŞ'a gittiğini öne sürdü.
'TERÖR DESTEKÇİSİ ÜLKE' MANİPÜLASYONU
"İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar", "MİT suç işledi", "Erdoğan'la IŞİD'i yenemeyiz" gibi manşetlerle Türkiye'yi terör destekçisi ülke konumuna düşürmeye çalışan gazetenin bu haberleri, Ankara karşıtı lobilere malzeme oldu.
İşi daha da ileri götüren gazete, Türkiye'de eğitilerek Suriye'ye gönderilen ÖSO askerlerini "MİT'ten cihatçı sevkiyatı" diyerek DAEŞ'li olarak göstermişti.