Asla sosyalleşmekten geri durmayın!
Philadelphia bölgesinde yaşayan Kassis, "Kilo verme yolculuğumda asla yapmayacağım ilk şey, diyet programımı dengede tutabilmek için sosyal etkinliklere ara vermek ve katılmamak olurdu" diyor. Beraberinde şu cümleleri kullanıyor, "Sosyal etkinlikleri atlamak yalnızlık ve izolasyon hissine yol açabiliyor, bu da aslında kronik hastalık riskini artırabilir, bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve hatta ölüm riskini bile tetikleyebilir."
Yemek yemek bir ceza değil armağan olmalı!
Ünlü diyetisyen Kassis, "İkinci olarak asla yapmayacağım şey, kurban psikolojisine bürünmek" ifadelerini kullanıyor. İşlenmiş gıdalardan uzak durmak yerine daha dikkatli ve sağlıklı beslenmeyi tavsiye eden Kassis, "Vücudunuzu sağlıklı,ve besleyici gıdalarla besleyebildiğiniz gerçeğine odaklanın çünkü vücudunuzu beslemek bir ceza değil, bir armağandır." diyor.
Sabah tüketilen öğün önemli!
"Kalorilerimi günün ilerleyen saatlerine saklamak için günün başında asla küçük öğünler yemem veya ek öğün tüketmem," diyen ünlü sosyal medya kullanıcısı, cümlelerini "Araştırmalar, en büyük öğününüzün kahvaltı olması gerektiğini ve aralıklı oruç tutarken son öğününüzü atlamanın, günün erken saatlerinde bir öğünü atlamaktan daha faydalı olduğunu kanıtlıyor" diyerek tamamlıyor.
Bununla beraber uzmanlara göre günün en önemli öğünü kahvaltı! 2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre kahvaltı tüketiminin kilo kaybı ve alımına dair ciddi bir değişime neden olmadığı açıklanıyor. Sağlıklı beslenme ve diyet sürecinde Kassis'e göre de kahvaltı oldukça önemli bir öğün.
Plansız ilerleyin!
"Rastgele tarifler rastgele sonuçlara yol açar," diye açıklıyor Kassis. "Bir plan olmadan, aslında ilerlemenizi rayından çıkarabilecek dürtüsel kararlar almak çok kolaydır. Her zaman önceden planlanmış yemekler ve atıştırmalıklar bulundurmaya çalışırım, böylece tutarlı bir şekilde planlı ve rutinime bağlı kalabilirim."
Her gün tartılmaya gerek yok
Kassis "Birçok diyetisyen bu konuda benimle aynı fikirde olmayabilir, ancak ben günlük olarak tartılmayı tavsiye etmiyorum," diyor. "Bunun gereksiz stres ve sayılara takıntı hissi yarattığını düşünüyorum. Enerjime, ruh halimi iyileştirmeye, laboratuvar sonuçlarımı iyileştirmeye sayılardan daha fazla odaklanmayı seçiyorum... Çünkü bunlar başarının gerçek işaretleri." diyerek cümlelerini tamamlıyor.
Öte yandan araştırmacılar, Kassis'e kıyasla sık sık tartılmanın sorumluluk duygusunu artırabileceğini ancak aynı zamanda kaygıya da yol açabileceğini belirtiyor. Eğer düzenli aralıklarla kilo ölçümü yapılırsa bu takibin daha özverili sonuçlar vereceği ifade edilmekte.