İbrahim Saraçoğlu uyardı! 7 günde kalıntı, pislik, kötü koku, zararlı bakterilere veda! Bağırsaklarınızda mikrop olabilir! Şişkinliği olanlar dikkat...

Bağırsaklarınızda mikrop olup olmadığını bu şekilde anlayın! İşte sağlıklı bağırsaklar için yemeniz gerekenler.

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Bağırsaklarınızda mikrop olabilir! Beslenmenize dikkat etmiyorsanız ve bu belirtilerle karşılaşıyorsanız hemen alanında uzman bir doktora başvurmalısınız. İşte bağırsak kanserinin sinsi ve ilk belirtisi...

Takvim Logo

BAĞIRSAK MİKROBU BELİRTİLERİ

Şişkinlik

İstemsiz kilo vermek

Sebepsiz yere çok yorgun hissetmek

Takvim Logo

Bu belirtilerden bir tanesine bile sahipseniz mutlaka alanında uzman bir doktora danışmanız gerekir.

Takvim Logo

İBRAHİM SARAÇOĞLU BAĞIRSAK MİKROBU İÇİN KÜR!

Bağırsaktaki mikrobu, pisliği, kötü kokuyu yok ediyor!

Takvim Logo

- Ihlamur

- Kır papatyası

- Kuru nane

Takvim Logo

Bu malzemeleri 1 bardak suda 5-6 dakika kaynatın. 1 hafta düzenli kullanıldığında etkileri ortaya çıkacak.

Takvim Logo

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN BAĞIRSAK KOLİTİ İÇİN ÇAY!

Bu rahatsızlık eğer yeni başlamışsa Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ebegümeci çayını tavsiye ediyor.

Takvim Logo

EBEGÜMECİ ÇAYI TARİFİ

-Ocakta kaynaması için bir tencere su hazırlayın. Bu arada, tüm malzemeleri tarif için hazır tutun.

-2 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci çiçeğini (bu miktar 10 ml'ye eşittir) ve kaynar suya ekleyin. Çayınızın ne kadar koyu olmasını istediğinize bağlı olarak, daha az veya daha çok ebegümeci çiçeği eklemekte özgürsünüz.


Takvim Logo

-Su kaynatıldıktan sonra, suyu yavaşça ve düzenli olarak bir demlik içine dökün.

-Çayın beş dakika boyunca demlenmesini sağlayın. Bu sürede ebegümeci bitkileri suya biraz keskin bir tat verecek. Çayınızın daha güçlü olmasını istiyorsanız, 5 dakikadan daha uzun süre demlenmesini sağlayın.

-Bitirdikten sonra, metal bir süzgeç kullanarak çayı bardağa dökün. Çaydanlığınızın dahili süzgeci varsa, işlem çok daha kolay olacaktır.

Takvim Logo

EBEGÜMECİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Sindirim sistemine olduğu kadar solunum sistemine de yardımcı özellikler barındıran ebegümecinin öksürük, soğuk algınlığı ve grip süreçlerinde de yaygın olarak kullanıldığı ve solunum yolları rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir.

Takvim Logo

SAĞLIKLI BAĞIRSAKLAR İÇİN MUTLAKA TÜKETMENİZ GEREKENLER...

YOĞURT

Dost bakteriler açısından oldukça zengin bir besin olan yoğurt, içerdiği canlı mikroorganizmalar (probiyotikler) sayesinde sindirim sistemini düzenliyor, kabızlık, ishal ve bağışıklık sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor. Günde 2 kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin.

Takvim Logo

TAHILLAR VE KURU BAKLAGİLLER:

Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini arttırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor. Toksik öğelerin kalın bağırsakta uzun süre kalmaması sayesinde burada zararlı bakteri oluşumunun önüne geçiliyor ve sağlıklı bağırsak florasının devamlılığı sağlanıyor. Her gün kompleks yani tam tahıllı karbonhidrat kaynakları, haftada en az iki gün de kuru baklagil tüketmeye özen gösterin.

Takvim Logo

TURŞU

Turşu içerdiği yararlı bakteriler sayesinde bağırsak florasını korurken, yüksek lif içeriği sayesinde dışkının bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlıyor ve böylece sağlıklı bir sindirim sistemine destek oluyor. Ancak her ne kadar probiyotik zengini olsa da yüksek sodyum içeriği sebebiyle turşu; tansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları, mide hastalıkları olan kişiler tarafından ya kontrollü bir şekilde tüketilmeli ya da hastalığın seyrine göre hiç tüketilmemeli.

Takvim Logo

BADEM

2016'da yayınlanan bir çalışmada badem tüketen çocuk ve ergenlerde, tüketmeyenlere oranla bağırsak bakterilerinde yararlı yönde bir değişim olduğu bulunmuştur. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde bağırsak mikrobiyotası üzerinde olumlu etkileri olduğu ve yararlı bağırsak bakterileri için besin oluşturarak (prebiyotik) sayıca arttırılmasını sağladığı ortaya konulmuştur. Sağlıklı bir mikrobiyota sağlıklı bir bağırsak demektir. Her gün 10-12 adet çiğ badem tüketmeyi ihmal etmeyin.

Takvim Logo

ISPANAK

Ispanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerin içinde bulunan şeker çeşidi bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakterilerin sayısının arttırılmasına yardımcı oluyor. Yararlı bakteriler tarafından salınan bir enzim, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin içerisindeki şekeri, bakterilerin enerji kaynağı olarak kullanmasını sağlıyor. Yani aslında vücudumuza dost olan bakterileri besleyerek sayıca artmasında ve bağırsak floramızın düzenlenmesinde rol oynuyor.

Takvim Logo

ELMA

Besleyici özelliği yüksek olan elma, içerdiği çözünür lifler sayesinde mide ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde büyük katkı sağlıyor. Posa içeriği yüksek besinlerle beslenmek bağırsak florasının sağlıklı olarak devamlılığını sağlamak adına elzem. Bir elma yaklaşık yüzde 20 oranında posa içeriğine sahip. Her gün 1 elma tüketmeyi ihmal etmeyin.

Takvim Logo

MUZ

Sağlıklı bir bağırsak florası için, düzenli çalışan bir sindirim sistemi şart. Kabızlık ve ishal, bağırsak florasını bozuyor ve bağırsaklarımızdaki yararlı bakteri sayısının azalarak, emilim bozukluklarının oluşmasına neden oluyor. Muz içerdiği lifler sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek ishal veya kabızlık gibi durumların önüne geçiyor. Sindirim sorununuz veya hazımsızlık probleminiz varsa muzun olgun olmasına dikkat edin. Olgunlaşmamış (dışı yeşil) olan muzların sindirimi zor olduğu için hazımsızlık ve gaz şikayetini artırabilir.

Takvim Logo

SOMON

Omega 3 vücuda dost bağırsak bakterilerinin sayısının arttırılmasına destek oluyor ve böylece sağlıklı bir bağırsak florası oluşturuyor. Haftada iki üç kez omega 3'ün en zengin kaynaklarından biri olan somonu tüketmeyi ihmal etmeyin. Izgara veya fırında pişirme yöntemlerini tercih edin.

Takvim Logo

BAĞIRSAK KANSERİNDE KARIN ŞİŞER Mİ?

Kolon (kalın bağırsak) kanserinin ilerlediği ve bağırsağı tıkadığı durumlarda ise karında şişlik ve ağrı oluşmaktadır. Bu tür şikayetleri olanların doktora başvurması, erken tanı için önemlidir. Belirtileri de kolon kanseri bir diğer adıyla kalın bağırsak kanserinin en önemli belirtileri arasındadır.

Takvim Logo

KOLON KANSERİNDE ŞİŞLİK NEREDE OLUR?

Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur. Kanser daha da ilerlediğinde karın bölgesinde, şişlik ve ağrı gibi şikâyetler gözlenir.

Takvim Logo

KALIN BAĞIRSAK KANSERİ NEDEN OLUR

Yaş faktörü

Takvim Logo

Beslenme

Takvim Logo

Obezite riski

Takvim Logo

Sigara kullanımı

Takvim Logo
Takvim Logo