Almanya'nın önde gelen hava yolu şirketi Lufthansa'nın yaptığı bir araştırmaya göre uçak içinde tüketilen domates suyu yolcular tarafından evde içilene göre çok daha lezzetli bulunuyor. Peki bu ilginç tercihlerin ardındaki nedenler neler? İşte domates suyunun uçuşlardaki popülaritesini artıran faktörler...
Daha lezzetli olduğu düşünülüyor
Uçaktaki düşük basınç ve kuru hava domates suyunun daha asidik ve mineral bir tat kazanmasına neden oluyor. Bu da domates suyu tüketimini artırıyor.
Tat duyusundaki değişiklikler
Düşük basınç tat alma duyularını baskılayarak birçok yiyecek ve içeceğin tadının lezzetsiz gelmesine yol açıyor. Ancak domates suyu bu şartlarda daha lezzetli bulunuyor.
Popülarite ve moda
Domates suyu birçok yolcu için uçuş deneyiminin bir parçası haline gelmiş durumda! Öyle ki bir moda, rutin ya da ritüel gibi lanse ediliyor.
Kültürel etkisi
Araştırmayı paylaşan Alman şirketi, Almanya'daki domates suyu tüketiminin yerel kültürle birleşerek uçuşlarda popüler bir içecek olmasını sağladığını aktarıyor.
Akılda kalıcı bir lezzet
Domates suyu tat kaybını dengeleyen güçlü ve mineral ağırlıklı bir lezzet sunması nedeniyle uçak yolculuğu ile seyahat eden kişilerin tercih ettiği bir seçenek haline geliyor.