2007 yılında ABD'de New York'ta bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kalarak oğlu Serkan Kayra'yı kucağına alan Leyla Bilginel oğlanı büyüttü.
2019'da Kanal D'de yayınlanan '2. Sayfa' programına konuk olan Bilginel, bir arkadaşıyla beraber Uzak Doğu turuna çıktığını söylerken, yaşadığı deneyimleri canlı yayında anlatmıştı.
"Dünyayı gezmek için cebinizde para olmasına gerek yok. Sıfır parayla bile yaşayabiliyorsun. Otostop, yardım falan geçinip gidiyorsun bir şekilde. Hayatımda TIR'a binmemiştim ama bu turda TIR'a bindim. Arkası otel gibiydi, çok eğlenceliydi."
Bilginel bir dönem Tayland'a yerleşmişti.
Sonrasında da Tayland'da yaşayan ve sivrisinek ısırması sonucu 'Dengue Fever' yani Dang Humması olarak bilinen hastalığa yakalanan oyuncu ve spiker Leyla Bilginel, Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınmıştı.
Şimdilerde oğlu Serkan Kayra ile birlikte İstanbul'da olan Leyla Bilginel, oğluyla birlikte Nişantaşı'nda görüntülendi.