İbo Show ile yıldızı parlayan oryantal Didem Kınalı, "Oryantal Didem" olarak hafızalara kazındı ve adını geniş kitlelere duyurdu.
Radikal bir karar vererek mesleğinde değişikliğe giden ve şarkıcılığa soyunan Kınalı, geçen günlerde çoğu kişiyi hayatından çıkardığını belirterek şöyle konuşmuştu:
"Çok kişiyi hayatımdan çıkarttım. Ben dansımı da bırakmıyorum. Dans etmezsem ölürüm! Ama afiş olmayan işlerde çıkacağım... Bir yandan sahnelere de çıkmak istiyorum. Bu benim hayalimdi ve gerçekleştirdim. Beni görmek isteyen sahnelerime gelebilir"
Sonrasında da "Beni hep fakir erkekler buluyor. Zengin adamlar da kilolu, çirkin, yaşlı ve kokuyorlar." sözleriyle gündeme gelen Kınalı "Zengin erkeklerden özür diliyorum. Siz değil puronuz kokuyor. Bu da midemi bulandırıyor. Hiçbir zaman para avcısı olmadım." diyerek özür dilemişti.
Akabinde günümüz dizileri ve oyuncuları hakkında eleştirilerde de bulunan Didem, "Önce bir altını çizmek istiyorum. Hande Erçel'in takipçileri çok fazla, bir de popüler. Niye popüler onu da anlamış değilim. Sebebini de bilmiyorum. Oyunculuk sıfır, yok yani. Affına sığınıyorum güzel kız. O kadar" ifadelerini kullanmıştı.