1967 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği Sinema Artisti Yarışması'nda finale kalan ve 1968'te düzenlenen Saklambaç gazetesinin Fotoroman Artisti Yarışması'nda da birinci olan Kadir İnanır, Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı.
İnanır, ilk başrolünü ise Kara Gözlüm filminde oynadı. Türkan Şoray ile başrolü paylaşan İnanır, kısa sürede şöhret basamaklarını hızla tırmandı.
Selvi Boylum Al Yazmalım, Tatar Ramazan, Utanç ve daha nicesiyle hafızalara kazınan oyuncu, performansının yanı sıra karizmasıyla da Yeşilçam'a damga vurdu.
Son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme gelen ancak kötü günleri geride bırakan İnanır, bu kez son haliyle konuşuldu.
İnanır, Bebek'te bir kafede kameralara yansıdı. Yeşilçam yıldızına sevenleri de yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu ise hayranlarının ilgisini ilgisiz bırakmayarak ayaküstü sohbet etti.