Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ağdam kentinden dünyaya gelen Günel Zeynalova'nın hayatı 1998 yılındaki İbrahim Tatlıses'in Bakü konseriyle tümden değişti.
Tatlıses'i dinleyeme giden Azeri kızı, konser sırasında sahneye fırladı ve Sibel Can'dan Padişah şarkısını söyledi.
Müzisyen bir ailede yetişen ve küçük yaşlarda çeşitli enstrümanlar öğrenen Günel, konser sırasında İbrahim Tatlıses'i kendisine hayran bıraktı ve ardından İstanbul'a yerleşti.
1999 yılında 'Ne olur Allah'ım' albümü ile 'Azeri Kızı Günel' olarak sevenleri karşısına çıkan Günel'in 'Didem Didem' şarkısı dillere pelesenk oldu.
Ailesinin yanı sıra profesyonel olarak da müzik eğitimi alan Günel Zeynelova, ilk olarak 2003 senesinde 'Resmi Çeke Çeke' albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.