
"KANSER HASTALARINA KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ UYGULANACAK"
Ulusal Genom Araştırma Geliştirme Merkezi (Aziz Sancar Araştırma Geliştirme Merkezi) alt yapısı kurulacak. Türkiye Kanser Gen Projesi kapsamında kanser hastalarının genomik profili çıkarılarak kanser hastalarında kişiye özel tedavi uygulamaları sağlanacak. Sağlıkta yerlileşme projeleri, tüm hızıyla devam edecek. Yerli aşı alanında yapılacak yatırımlarla Türkiye, aşı ithal eden ülke konumundan aşı ihraç eden ülke konumuna getirilecek. Su çiçeği, kuduz aşısı, hepatit B aşısı e 5'li karma aşıları, (DaBT-Hib-İPA) yerli aşılar olarak üretilecek. Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) ile yerli ilaç ve tıbbi cihaz sanayisi güçlendirilecek.

"SAĞLIK CHAZLARI TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK"
Yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik Sanayi İşbirliği Uygulamaları kapsamında, dijital radyografi, bilgisayarlı tomografi (BT), hasta başı monitörü (HBM), manyetik rezonans (MR) ve ultrasonografi (USG) cihazları Türkiye'de üretilecek."

MİLLİ AŞI ÜRETİMİNDE SONA GELİNDİ
Milli aşı üretimi kapsamında tetanoz ve difteri aşıları için iki aşamada çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede 2014 yılında 7 yıl alım garantisiyle ihale yapılmış olup, 2019 yılı Temmuz ayına kadarki ilk aşamada aşının ithal edilerek dolumun Türkiye'de yapılması ve aşının antijenini Türkiye'de üretmek için gerekli altyapının oluşturulması, ikinci aşamada ise aşının antijeninin üretimine başlanması öngörülmektedir. Yetişkin tipi Hepatit-A aşısı Projesi için değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Projenin Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce ihale süreçleri tamamlanmıştır.

DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRİLECEK
2002 yılı sonrasında gerçekleşen büyük kalkınma hamleleri sonrasında Türkiye ekonomisinde ciddi bir ivme yakalandı. Kişi başına düşen milli gelir yükseldi ve Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi hedeflendi. Türkiye'nin bu büyük hedefine yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılında Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü kutlayacağız. Önemli tarih için belirlediğimiz vizyonda belirli ekonomik hedeflerimiz bulunuyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girmeyi hedeflediğimiz 2023 vizyonumuzu adım adım hayata geçiriyoruz.
BÜYÜK ÇAPLI YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Bu çerçevede büyük çaplı yatırımlarımız sürüyor. Dünyada tamamlanmış 10 mega projeden 6'sının Türkiye'de bulunması bir tesadüf değildir. Geçtiğimiz 10 yılda yürüttüğümüz büyük ölçekli projelerimizin maliyeti 200 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. 2016 yılında Osmangazi ile Yavuz Sultan Selim köprülerinin ayrıca Avrasya Tüneli'nin açılışını yaptık. Dünyanın en uzun köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelini attık. 2018 yılında da İstanbul'da da dünyanın en büyük havalimanının ilk etabını hizmete açmayı hedefliyoruz. İlk etapta yılda 90 milyon yolcu kapasiteli bir adım atıyoruz. 2023'te bu rakam 150-200 milyonu bulacaktır" diye konuştu.

AKILLI VE YEŞİL ŞEHİR PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK
Millet bahçeleri ve diğer projelerle Türkiye'ye yeni bir çehre kazandırmayı planlayan AK Parti, Akıllı ve Yeşil Şehir Projelerini hayata geçirecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Akıllı ve yeşil şehir projelerimizle şehirlerimizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. Gelecekleri nesillere iftihar edecekleri kimliği olan şehirler bırakacağız. Eğitim kültür ve sanatta yenilikçi ürünlerle tüm insanlık için yeni yeni atılım yapmaya devam edeceğiz." dedi.