Fed'in 25 baz puanlık faiz artırımının ardından altında önce gerileme, ardından hızlı toparlanma yaşandı. Spot ons altın, günün ilerleyen saatlerinde yüzde 2,4 yükselerek 4 bin 370 dolara çıktı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi de günü yüzde 2,95 artışla kapattı.
AA'nın aktardığı verilere göre ABD vadeli altın kontratları yüzde 0,54 değer kazanarak 4 bin 410 dolara yükseldi. Gümüşün onsu spot piyasada 66 dolara ulaşırken, platin ve paladyumda da artış görüldü.
Faiz kararının hemen sonrasında ons altının 4 bin 257 dolara kadar gerilediğini belirten finans analisti İslam Memiş, canlı yayındaki değerlendirmesi sırasında fiyatın 4 bin 316 dolar seviyesinde bulunduğunu söyledi. Gün içindeki daha sonraki spot piyasa verisinde ise ons fiyatı 4 bin 370 dolara çıktı.
Memiş, ons altında bu hafta 4 bin 200 ile 4 bin 300 dolar aralığındaki hareketin izlenebileceğini, gelecek hafta ise 4 bin 400 ile 4 bin 500 dolar seviyelerinin yeniden denenebileceğini ifade etti.
Kapalıçarşı'da gram altının 6 bin 760 lira civarında olduğunu belirten Memiş, kısa vadede 6 bin 500 ile 7 bin lira aralığında dalgalanma beklediğini kaydetti.