Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını bozanlara karşı başlattığı "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" uygulamasıyla taklit ve tağşiş yapan tüm firmaları ifşa ediyor.
ARBY'S'TE KANATLI ETİ ÇIKTI
Taklit ve tağşiş listesinde TAB Gıda'ya ait olan Arby's isminin yer aldığı görüldü. Bakanlık yetkilileri, yapılan incelemelerde 231011-2 parti numaralı Roast Beef ürününde kanatlı eti tespit edildiğini açıkladı.
ARİFOĞLU BAHARAT'IN İÇİNDEN BOYA ÇIKTI
Arifoğlu Baharat ve Gıda Sanayi Limet Şirketi'ne bağlı Arifoğlu Baharatları da taklit ve tağşiş listesinde yerini aldı.
Firmanın öğütülmüş tatlı biber ve acı kırmızı Maraş biberi ürünlerinde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildi.
NAZİLLİ BAHAR PİDE'DE DOMUZ ETİ
Son olarak Nazilli Bahar Pide adlı işletmenin pide harcında domuz eti tespit edildi.
İş yerine idari para cezası uygulandı.
Bazı fırsatçılar ise vatandaşa Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine ise tavuk derisi yedirdi.