Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, son 16 turu ilk maçında Liverpool'u ağırlıyor. Sarı kırmızılılar, bu sezon daha önce lig aşamasında yendiği İngiliz devini bir kez daha yenerek Ada'daki rövanş randevusu için avantaj yakalayarak taraftarını sevindirmek amacında. Galatasaray - Liverpool karşılaşmasını takvim.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI
ai haber özet Hızlı Özet Göster
  • Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında RAMS Park'ta Liverpool'u ağırlıyor.
  • Mario Lemina, 7. dakikada Victor Osimhen'in asistinde attığı golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü kaydetti.
  • Galatasaray taraftarı, maç öncesi Victor Osimhen için 'Biz bir aileyiz, aile her şeydir' mesajının yer aldığı koreografi hazırladı ve Nijeryalı futbolcu gözyaşlarına hakim olamadı.
  • Teknik Direktör Okan Buruk, Beşiktaş derbisine göre ilk 11'de Roland Sallai ve Leroy Sane yerine Wilfried Singo ve Noa Lang'ı sahaya sürdü.
  • Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, kızı Buse Terim ile birlikte maçı tribünden izledi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u ağırlıyor.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-2

CANLI TAKİP

Galatasaray - Liverpool karşılaşmasını takvim.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-3

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Galatasaray, öne geçti. Sara'nın sol taraftan kullandığı kornerde arka direkteki Osimhen, kafayla topu altıpas içindeki Lemina'ya indirdi. Bu oyuncunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0.

12. dakikada sol kanattaki Jakobs'un ortasında arka direkteki Osimhen'in kafa vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.

16. dakikada Salah'ın pasıyla penaltı noktası civarında topla buluşan Mac Allister, meşin yuvarlağı ceza sahası sol çaprazında bulunan Wirtz'e aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır, topu kurtardı.

21. dakikada Jakobs'un pasıyla topla buluşan Lang'ın ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunda kaleci Mamardashvili, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

24. dakikada Sara'nın sol kanattan ortasında altıpas çizgisi önündeki Sanchez'in kafa vuruşunda kaleci Mamardashvili, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

28. dakikada Singo'nun sağ kanattan ortasında Konate'nin ıskaladığı topu ceza sahası sol çaprazında önünde bulan Osimhen'in vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla auta çıktı.

41. dakikada Ekitike'nin sağ taraftan ortasında arka direkteki Kerkez, meşin yuvarlağı penaltı noktası civarındaki Wirtz'e indirdi. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kontrol etti.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-4

GOL

GOOOLLL! Victor Osimhen indirdi Mario Lemina tamamladı! Temsilcimiz Galatasaray, maçın maçında öne geçti! 1-0!

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-5

OSIMHEN'İ DUYGULANDIRAN KOREOGRAFİ

Galatasaray taraftarı, Liverpool maçı öncesi Victor Osimhen için unutulmaz bir koreografiye imza attı. RAMS Park'ta kuzey kale arkasında sergilenen özel çalışmada Nijeryalı yıldız için "Biz bir aileyiz, aile her şeydir" mesajı öne çıktı.

Sarı-kırmızılı tribünlerin hazırladığı görsel çalışmada Osimhen'in hayat hikâyesine dair detaylara da yer verildi. Koreografide yıldız futbolcunun annesine atıf yapılırken, kucağında çocuğuyla yer aldığı görseller de kullanıldı. Böylece tribünler, Liverpool karşılaşması öncesinde Osimhen'e yalnız olmadığını hissettiren güçlü bir mesaj verdi.

Koreografinin ardından Victor Osimhen'in duygusal anlar yaşadığı görüldü. Nijeryalı golcü gözyaşlarına hakim olamadı. RAMS Park'taki bu anlar, maç öncesinin en çok konuşulan görüntülerinden biri haline geldi.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-6

CİMBOM'A EFSANE DESTEK

Galatasaray'ın efsane teknik direktörlerinden Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Liverpool ile oynanan karşılaşmayı tribünden izlemek için RAMS Park'a geldi.

Karşılaşma öncesinde tribünlere çıkan Terim, Galatasaray taraftarlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fatih Terim'in kızı Buse Terim de maç öncesinde yaptığı paylaşımla gündem oldu. Buse Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tarihte bir ilk olacak! Sahada değil tribünde taraftar olarak babacığımla maç!" ifadelerini kullandı.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-7

PERDEYİ LEMINA AÇTI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Liverpool karşısında maça golle başladı. RAMS Park'ta oynanan mücadelede sarı-kırmızılı ekip, 7. dakikada Mario Lemina'nın golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray cephesinde geceye erken damga vuran isim, orta sahadan gelip fileleri havalandıran Gabonlu yıldız oldu.

LIVERPOOL KARŞISINDA ERKEN AVANTAJ

Karşılaşmanın ilk dakikalarında tribün desteğini arkasına alan Galatasaray, baskısını kısa sürede skora yansıttı. Liverpool önünde henüz 7. dakikada gelen gol, sarı-kırmızılı takıma hem skor üstünlüğünü hem de maçın başında moral avantajını getirdi. Galatasaray, Avrupa gecesine hızlı giriş yaparken RAMS Park tribünleri de büyük sevinç yaşadı.

LEMINA'DAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BİR İLK

Mario Lemina, Liverpool ağlarına gönderdiği topla UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü kaydetti. UEFA'nın maç öncesi oyuncu istatistiklerinde Lemina'nın bu sezon turnuvada 8 maçta 0 golü görünüyordu. Liverpool karşısında gelen bu vuruşla birlikte deneyimli futbolcu, Devler Ligi kariyerindeki gol perdesini açtı.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-8

BURUK'TAN FARKLI DOKUNUŞ

Okan Buruk, Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk 11'de yer verdiği Roland Sallai ile Leroy Sane'yi bu kez yedek soyundurdu. Tecrübeli teknik adam, bu iki ismin yerine Wilfried Singo ile Noa Lang'ı sahaya sürdü. Böylece Galatasaray, Liverpool karşısına derbi kadrosuna göre savunma ve hücum hattında yapılan iki dokunuşla çıktı.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-9

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında RAMS Park'ta Liverpool'u ağırlarken teknik direktör Okan Buruk, Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Sarı-kırmızılı ekip mücadeleye Uğurcan Çakır, Wilfried Singo, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Mario Lemina, Barış Alper Yılmaz, Gabriel Sara, Noa Lang ve Victor Osimhen 11'iyle başladı

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-10

RAMS PARK'TA CEHENNEM MESAJI

Galatasaray taraftarı da maç öncesinde tribünlerde dikkat çeken pankartlarla geceye damga vurdu. Doğu tribününde, geçmişte Manchester United karşılaşmalarıyla özdeşleşen "Welcome to Hell" göndermesi taşıyan "Dünya burada cehennemde buluştu. Cehenneme hoş geldiniz" mesajı yer aldı. Güney tribününde ise Liverpool'un ünlü marşına atıfla "Sami Yen cehenneminde yalnızsın" pankartı açıldı.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-11

LIVERPOOL TARAFTARINDAN ATATÜRK PANKARTI

Konuk takım tribününde de dikkat çeken bir mesaj vardı. Liverpool taraftarları, İngilizce olarak "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yer aldığı Atatürk pankartını açtı. Maç öncesi atmosferde bu görüntü, statta öne çıkan detaylardan biri oldu.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-12

HACIOSMANOĞLU DA TRİBÜNDEYDİ

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da statta takip etti. RAMS Park'a gelen Hacıosmanoğlu'nun, mücadele öncesinde Galatasaray yöneticisi İbrahim Hatipoğlu tarafından karşılandığı aktarıldı. Şampiyonlar Ligi gecesinde saha içindeki kadro tercihleri kadar tribünlerdeki atmosfer ve protokol katılımı da dikkat çekti.

Galatasaray - Liverpool | Şampiyonlar Ligi maçı CANLI-13

BAKAN BAK DA YERİNİ ALDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray ile Liverpool arasında oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda RAMS Park'ta oynanan mücadele için stada gelen Bakan Bak, protokol tribünündeki yerini aldı.

Galatasaray-Liverpool karşılaşmasına ilginin yüksek olduğu gecede, protokolde dikkat çeken isimlerden biri de Osman Aşkın Bak oldu. Mücadeleyi yerinde izlemek üzere RAMS Park'a gelen Bakan Bak, sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri tarafından karşılandı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler