"Barcelona gelmezse finale yürür"

Lucescu: G.Saray bu kadro ile finale yürür

Giriş Tarihi 14 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2013, 18:10
Barcelona gelmezse finale yürür

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a 2001 yılında çeyrek final oynatan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, SABAH'a konuştu. Ukrayna'da Shakhtar Donetsk ile 7. şampiyonluğuna koşan, ancak Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda B.Dortmund'a elenen Lucescu, Galatasaray'ın kadrosuna övgüler yağdırdı. Lucescu, "2001'de çok kısıtlı bir bütçeyle iki gruptan çıkıp çeyrek final oynamıştık. O dönemde bu çok büyük bir başarıydı. G.Saray bir Avrupa takımı. Yendiği Schalke bizi eleyen B.Dortmund'u darmadağın etti" dedi.

BU KADRO BENDE OLSAYDI...
Rumen teknik adam G.Saray değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü: "Drogba ve Sneijder her teknik adamın kadrosunda görmek istediği bir oyuncu. 12 yıl önce bu kadroya sahip olmak isterdim. Ama değerli meslektaşım Fatih Terim'i de tebrik etmek istiyorum. Schalke'yi yenen takım Borussia Dortmund'u da Bayern Münih'i de devirebilir. Galatasaray, Barcelona ile eşleşmezse finale kadar gidebilir. Umarım Wembley'de kupayı kaldırırlar."
Fransız kanalı BeinSport'a konuşan Galatasaraylı golcü, "O kupayı bir kez daha istiyorum. Çeyrek finalde Paris Saint Germain çıksın" dedi. 35 yaşındaki golcü, "Schalke ile oynadığımız ilk maç hayal kırıklığıydı. Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandım. Ama bir kez daha o kupaya dokunmak istiyorum. Yolumuz uzun. Ama finale çıkabileceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder yaptığı açıklamayla önce kendini eleştirdi. Schalke 04 maçının ilk yarısında mükemmel top oynadıklarını ifade eden Sneijder, "İkinci yarının başında o pası boştaki Burak'a atmalıydım. Bunu beceremedim. Ardından sıkıntı yaşadık" dedi.