İstifaden zirveye

Sezon başı Bülent Tulun'un eleştirileri Fatih Terim'i istifa noktasına getirdi... Ancak Ünal Aysal, "Terim takımın tek patronudur" sözleriyle devam kararı aldı. Kariyerli hoca takımını kısa sürede zirveye taşıdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 01:43
İstifaden zirveye

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe önünde alınan 3-1'lik galibiyet, "Şampiyonluğun en büyük favorisi benim" mesajı verdi

Galatasaray'da daha sezona başlamadan büyük bir kriz patlak verdi. Terim'in tek yetkili olmasına karşı çıkan Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun, Madrid dönüşü uçakta Aysal'a, "Fatih hoca ile sorun yaşıyoruz. İsterseniz size 48 saatte hoca bulurum. Melo'yu yüksek maliyetle getirdi. Sabri varken sağ beke Eboue'yi alması büyük hataydı" dedi. Bu diyaloğu öğrenen Terim istifanın eşiğine geldi. Tam görevi bırakmaya hazırlanırken araya giren Başkan Ünal Aysal ve yönetici Abdurrahim Albayrak kariyerli hocayı son anda kararından vazgeçirdi. Bu krizi önlemek aynı zamanda şampiyonluk tohumlarının atıldığının ilk göstergesiydi.

İLK ŞOK OLİMPİYAT'TA
Galatasaray'ın daha sezonun ilk haftasında Büyükşehir'e Olimpiyat Stadı'nda 2-0 mağlup olması camiada bir anda soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu. Galatasaray Büyükşehir yenilgisinin ardından Samsunspor'u 3-1 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Araya giren Karabük beraberliğinden sonra Eskişehirspor'u 2-0, Ankaragücü'nü 3-0 ve Bursaspor'u 2-1 yenen Sarı- Kırmızılılar'da havalar bir anda yumuşadı. Ancak Antalyaspor'la 0-0'lık beraberliğin ardından hakem hatalarıyla dolu bir maçta Gaziantepspor'a Arena'da 4-2 yenilmek herkesi üzmüştü. Gaziantep yenilgisinin ardından Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek derin bir nefes aldı. Ertesi hafta Cimbom Arena'da Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalarak yeniden düşüşe geçti.

İLK DERBİ BERABERE
Ligin 11. haftasında Galatasaray ilk derbisine çıktı. Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda karşılaşan Cimbom 1 puanı koparmayı başardı. Bu maçın ardından Galatasaray'ın 9 maçlık zafer serisi ve önlenemez yükselişi başlayacaktı. Cimbom 12. haftada ilk kez çift forvete döndü ve Sivasspor önünde zorlanmasına karşın 2-1 galip geldi. Bu maçın ardından Gençlerbirliği deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyet takımın çehresini değiştirdi. Şimdi sırada ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları çok önemli bir karşılaşma vardı. Fenerbahçe karşısında alınacak bir galibiyet aynı zamanda liderliğin kazanılması anlamını taşıyordu.

İŞTE DÖNÜM NOKTASI
7 Aralık 2011 Galatasaray için tarihi bir gün oldu. Fenerbahçe karşısında müthiş bir hırs ve tempoyla oynayan Galatasaray rakibi önünde Arena'da 3-1 galip gelerek liderliği ele geçirdi. Bu maçın önemi sadece liderlik değil Galatasaray'ın kaybettiği özgüveni yeniden kazanması anlamı taşıyordu. Bu derbi bir dönüm noktasıydı. Cimbom bu maçla, "Bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi benim" mesajını veriyordu.

İŞİN SIRRI ÇİFT FORVET
Fatih Terim Beşiktaş derbisinden sonra çift forvete dönünce başarılı sonuçlar geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim sezon başından itibaren takımını tek forvetle oynatmaya başladı. Bazen Milan Baros, bazen de İsveçli yıldız Elmander'i tercih eden Galatasaray Teknik Direktörü futbolcularını tanımaya başlayınca sistemde oynamaya karar verdi. Beşiktaş karşısında son kez tek forvetle Sarı-Kırmızılı takımı sahaya süren tecrübeli hoca derbiden sonra çift forvette karar kıldı. Bu tercihinin ardından Galatasaray ligde zaferden zafere koşmaya başladı. Fatih Terim'in çift forvete dönmesi takıma olumlu yansırken başarı geldi.

TERİM'İN ARKASINDA DURDU
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Teknik Direktör Fatih Terim'e her zaman sahip çıktı. Aysal başta Bülent Tulun olmak üzere bazı yöneticilerin Terim hakkında olumsuz görüş bildirmesini hiç dikkate almadı. Hocasına sahip çıkarak noktayı koyan Aysal, Terim'in hep arkasında oldu.

TAKIMA DİSİPLİNİ AŞILADI
Fatih Terim takımda disiplinden hiç ödün vermedi. Futbolcularıyla bir psikolog ve bir ağabey gibi ilgilenerek onlara özgüven kazandırdı. Başkan Ünal Aysal'la her zaman uyumlu bir ikili olan Fatih Terim en kötü günde bile takıma olan inancını yitirmedi. Şampiyonlukta başrol oynayan isim oldu.

RESMi MAÇLARDA GOL iSTATiSTiĞi
Attığı gol: . . . . . . . .82
Girdiği gol poz.: . .231
Yediği gol: . . . . . . .32
Verdiği gol poz.: .139
Asist: . . . . . . . . . . . .45
Sağ ayak gol: . . . . .38
Sol ayak gol: . . . . .16
Kafa gol: . . . . . . . . .11
Serbest vuruş gol: . .5
Penaltı gol: . . . . . . .10
Kendi kalesine: . . . .2

GALATASARAY'IN PAS iSTATiSTiĞi
Toplam: . . . . . . . . . . .18006
İsabetli: . . . . . . . . . . .13993
İsabetsiz: . . . . . . . . . . .4013
İsabet yüzdesi: . . . . . .%77
Orta: . . . . . . . . . . . . . . .757
İsabetli orta: . . . . . . . . .192
İsabetsiz orta: . . . . . . . .565
İsabetli orta yüzdesi .%25
Sağdan isabetli orta: . . .93
Sağdan isabetsiz orta .280
Soldan isabetli orta: . . .99
Soldan isabetsiz orta: .285