Shaqiri bitiyor

Galatasaray'ın teklif yaptığı Basel, İsviçreli yıldızın bonservis bedelini 15'ten 13 milyon euroya indirdi. Kulüpler ödeme planı konusunda anlaşırsa Shaqiri transferi imzaya kalacak

Giriş Tarihi 13 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2012, 10:13
Shaqiri bitiyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile Basel anlaşırsa20 yaşındaki Shaqiri, sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Galatasaray ara transferde bombayı patlatmak için yarını bekliyor.

Sarı-kırmızılılar transferdeki en büyük hedef olarak belirlenen Xherdan Shaqiri için Basel Kulübü ile 24 saat sonra masaya oturacak. Daha önce yapılan ön görüşmelerde 15 milyon eurodan kapıyı açan Basel'in dün 2 milyon euroluk indirim yaptığı belirlendi.

Başkan Ünal Aysal'ın yürüttüğü Shaqiri transferinde sarı-kırmızılılar her türlü fedekarlığın yapılmasına karar verdi. 8 milyon ile Basel'in kapasını çalan Galatasaray'ın, 13 milyon euroyu vermeyi kabul edeceği ancak aradaki fark için çeşitli formüller üzerinde durduğu öğrenildi.

Sarı-kırmızılıların 10 milyon euronun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'ne kalınması durumunda da ekstra 3 milyon euro vermeyi kabul edeceği belirtildi. Taraflar ödeme şartlarında anlaşırsa Shaqiri'nin sarı-kırmızılı formayı giyeceği belirtildi.

Basel Asbaşkanı Bernhard Heusler, Bayern Münih ve Manchester United'ın da listesinde bulunan Shaqiri için Galatasaray'dan teklif aldıklarını doğruladı. Heusler, 20 yaşındaki genç oyuncuya İspanya'dan da teklifler geldiğini kaydetti.