Polat'tan Aziz Yıldırım taktiği

Galatasaray'da 14 Mayıs seçimleri için geri sayım başlarken, kulisler de hareketlenmeye başladı.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 12 Nisan 2011, 12:23
Polat’tan Aziz Yıldırım taktiği

İÇİNDEKİLER

Her fırsatta başkan adayı olmayacağını belirten ve halefi olarak gördüğü Haluk Ulusoy'u adaylık için ikna etmeye çalışan başkan Adnan Polat, aldığı "ret" cevabının ardından strateji değiştirmeye karar verdi..

Galatasaray yönetimindeki Polat'a yakın isimlerden edinilen bilgiye göre, "çok gizli" bir operasyon yürüten Polat, yeni yüzlerle kongrenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.. Bu isimlerden biri, Ünal Aysal'ın da yakın markaj uyguladığı ünlü işadamı Ali Sabancı.. Yakın dostu Dilara Endican aracılığıyla Sabancı'yı ikna etmeye çalışan Polat'ın yönetime almak istediği bir başka isim ise GENPA Holding'in sahibi Zeynel Abidin Erdem'in yeğeni Gökhan Erdem (Bu ismin 5 yıllık süreyle ilgili sıkıntısı var).. Polat listesine girmesi beklenen başba bir sürpriz isim ise Haldun Üstünel.. Eski yönetimden Yiğit Şardan ile Işın Çelebi'nin kesin olarak yönetime girmeyeceği de sızan bilgiler arasında..

Ali Dürüst'ün Aysal ekibinden ayrılması sonucu rakip listenin büyük yara aldığını düşünen ve sahip olduğu 3 bin oy potansiyeli ile bu durumu lehine çevirmeyi düşünen Polat'ın son ana kadar sessizliği koruyacağı belirtildi.. Aziz Yıldırım'ın 2000'de uyguladığı taktiği benimseyen G.Saray Başkanı'nın gizli planı şöyle: Kendisine yakın tribün liderlerinin organizasyonu sonucu, 5 bine yakın G.Saray taraftarının Mecidiyeköy'deki Polat Holding'e giderek "Bizi bırakma başkan" tezahüratları yapacaklar ve Polat "Gösterilen teveccüh üzerine kararımı değiştirdim."diyerek başkanlığa adaylığını tekrar koyacak..

Bu arada hukuk danışmanlarının Polat'a "Adaylığınızın önünde engel yok" şeklinde mütalaa verdikleri vurgulandı.. Ancak muhalif kesim Polat'ın aday olma hakkının bulunmadığını iddia ediyorlar..