Galatasaray'a Belediye darbesi

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşılaştı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2011, 18:38
Galatasaray’a Belediye darbesi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. Büyükşehir Belediyespor, bu galibiyetle tarihinde ilk kez Galatasaray'ı yenmiş oldu.

Ligin ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da oynadığı maçlarda puan kaybı yaşamayan ancak deplasmanda oynadığı 2 maçtan da boynu bükük ayrılan Galatasaray, bugün de bu istatistiğini bozmadı ve Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleden puansız ayrıldı.

İlk yarıyı Milan Baros'un attığı golle 1-0 önde kapatan Cim Bom, ikinci yarıda İstanbul Büyükşehir Belediyspor'un Holmen ve İbrahim Akın'la bulduğu gollere engel olamadı ve taraftarlarını bir kez daha hüsrana uğratttı.

Sarı-Kırmızılılar bu sonuçla 32 puanda kalırken, tarihinde ilk kez Galatasaray'ı mağlup eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 33 puana yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Spor Toto Süper Lig karşılaşmasına, soğuk hava şartları ve yağış nedeniyle taraftar ilgisi bir hayli az oldu.

80 bin kişilik stada gelen az sayıda Galatasaraylı taraftar, takımlarını desteklemeye çalıştı. İki derece hava sıcaklığında oynanan karşılaşmayı yaklaşık 2 bin 500 sarı-kırmızılı taraftar izledi.

NEILL'IN YERİNE MUSTAFA SARP OYNADI


Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi, 1-0 kazanılan Bucaspor maçından sadece 1 oyuncuyu zorunlu olarak değiştirdi.

Rumen çalıştırıcı, sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Neill'in yerine Mustafa Sarp'a ilk 11'de yer verdi.

Stoperde Servet'in yanında Cana'yı oynatan Hagi, Mustafa'ya ise ön libero mevkisinde şans tanıdı.
Uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Pino maç kadrosuna dahil edilirken, cezasını tamamlayan Ayhan da yedekler arasında yer aldı.

BASIN TRİBÜNÜNDE SIKINTI

Yağış nedeniyle basın tribünündeki masa ve sandalyelerin ıslanması, medya mensuplarına sıkıntı yarattı.

Medya mensupları, tribünün üstü kapalı olmasına rağmen rüzgar nedeniyle yağmurdan ıslanan yerlerinde oturamadı. Basın mensupları en üst bölgede kuru olarak bulunan az sayıda yere otur