Drogba sadece imzaya kaldı

Cimbom, Chelsea'nin süper yıldızının önüne "Tampon sözleşme" koydu. Drogba, menajeri Thierno Seydi ve ünlü avukat McBride sözleşme üzerinde çalışmaya başladı...

Giriş Tarihi 10 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 10 Şubat 2011, 08:26
Drogba sadece imzaya kaldı

İÇİNDEKİLER

G.Saray, transferdeki müthiş hedefi Didier Drogba'ya "tampon sözleşme" sundu. Sezon sonunda Chelsea'den ayrılması gündemde olan Fildişili golcünün önüne konulan tampon sözleşmeye göre Drogba, takımından ayrılması halinde G.Saray'ın yolunu tutacak. Bu sözleşmede G.Saray'ın Drogba'ya ödeyeceği paranın miktarı, ödeme süresi ve primlere kadar tüm maddi konular ayrıntılı şekilde yer alıyor.

Drogba'nın menajeri Thierno Seydi, Galatasaray'ın sunduğu tampon sözleşmenin bir örneğini Londra'nın ünlü avukatlık bürosu Kingsley Napley'ye götürdü. Aynı zamanda John Terry'nin de avukatlığını yapan Angus McBride sözleşmenin ayrıntıları üzerinde çalışmaya başladı. Avukat McBride'in, Türkiye şartlarına göre hazırlanan sözleşmenin İngiltere yasaları karşısında bağlayıcılığını da araştırıyor.

İngiliz Daily Express gazetesine konuşan Drogba'ya yakın bir kaynak ise süper yıldızın, G.Saray ve Roma ile birlikte kendisine talip olan Marsilya'dan 5.8 milyon euro istediğini ama Fransız ekibinin 33 yaşındaki bir oyuncuya bu parayı vermeyeceğini belirtti. İngiliz kaynaklar, Türkiye'deki vergi oranı İtalya ve Fransa'ya göre düşük olduğu için Drogba'nın G.Saray'ı seçme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti.