Adnan Polat: Galatasaraylıya yakışmaz

Galatasaray başkanı Adnan Polat, bugünkü divan kurulu sonrasında açıklama yaptı...

Giriş Tarihi 09 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 09 Şubat 2011, 17:33
Adnan Polat: Galatasaraylıya yakışmaz

İÇİNDEKİLER

Polat'ın konuşmasından bazı satır başları şöyleydi:

"Başbakan ile birlikte arazinin yapılması ile ilgili sürekli görüşme halindeyiz. Ben çıkıp bir kere bile dedim mi "ben yaptım bu stadı" diye. Bu stadı Galatasaray kendi gücüyle yapmıştır."

"Ben Galatasaray'ı kimseye arpalık olarak kullandırmayacağım."

"Bundan sonra ben elimdeki belgelerle çıkıp konuşacağım. İnsanları itham ederek kimse bir yere varamaz. Her konuda bize eleştiri yapıyorlar."

"Stadımız bundan 16 ay önce bitecekti. 16 ayda bizim gelir kaybımız 80 milyon dolara yakın. Bu kadar gecikmesi ve gelmesi gereken paraların gelmemesi de nakit para ihtiyacımızı doğurdu. Biz bir an önce açılması için uğraştık. Eğer 5 ay daha gecikseydi kaybımız 25 milyon dolara kadar çıkacaktı."

"Stat gecikti diye bir çok eleştiri aldık. Ben de şu cevabı verdim: Başbakan'ın bir imzası olan projeye güvenmeyeceğim de neye güveneceğim? Şimdi de söylüyorum. Stadın devri konusunda da bunlara güveniyorum..."

"İsim hakkı ile ilgili sürekli spekülasyonlar yapılar. Bu projenin tamamı Ali Sami Yen Spor Kompleksi'dir. Stadın adı Türk Telekom Arena'dır. Ali Sami Yen'in ismi Aslanlıyol'da ışıklı dev görsellerle yaşatılacaktır. Ali Sami Yen'in ismini stadımızın içerisinden kaldırttılar. Türk Telekom mukavelesi olduğu için oradaki Ali Sami Yen'in adını kaldırttılar. Ben onlara çok kızgınım."

"Sözleşmemiz olmamıza rağmen isimlerini bir kez daha ağzıma almayacağım! Herkes görecek!...""

"Stada şu anda fazla nüfuz edemiyoruz. Devir tamamlandıktan sonra orası buram buram Ali Sami Yen kokacak..."

"Amatör sporlarla ilgili bazı arkadaşlar bazı şeyler söyledi. Ancak bu açıklamalarda haksızlık yapılıyor bize. Bir çok branşın içinde bir antrenör istifa ediyor. Kimseyi bir arada tutamayız elbette."

"Stadın çatısını bitirmeye çalışsaydık bu stadı açamazdık. Biz bunun projelerini anlaşmış vaziyetteyiz. Bu projeler imzalandıktan sonra tüm tesisatlar gelecek. Yapım süreci futbol oynanmasını gerektirmiyor. Bu Mayıs'ta mı başlayalım yoksa diğer Mayıs'ta mı başlasın onu düşünüyoruz. Şu an için bir sonraki Mayıs'ın uygun olacağını düşünüyoruz."

"O kafesi bitirmemiz gerekiyor. Son maçta olan olay. İşte biri çıkıyor, 10 yaşındaki çocuğun kafasına bir şey fırlatıyor insanlıktan nasibini almamış biri. Bu sorunları halletmemiz gerekiyor."

"Bizi seçime zorluyorlar. Eğer biz bu tür şantajlarla Galatasaray'ı seçime götüreceksek o seçimde Galatasaray'ın başına gelecekleri de tehlike altına atmış olmuyor muyuz? Bunca yıldır bu kulüpte görev yapan biri olarak Galatasaray'ı böyle bir işin içine sokmak istemiyorum. Bu yol açılırsa bu yol kullanılır. İnanın ki bu krizi döneminde Galatasaray taraftarını hayranlıkla izliyorum. Galatasaray politikasına hiç karışmayıp takımlarını destekliyorlar. Eğer cidden istiyorlarsa seçime gideriz. Ben buraya kulübün yüksek menfaatleri için geldim. O yüzden bu yolu geçerli bir yol olarak görmüyorum."

"Yönetimin içinde kalarak sıkıntı yaratmaya devam etmek bir Galatasaraylıya yakışmaz. Mehmet Helvacı da biliyor ki yönetimde kalmaya devam ederse sorunlar devam edecek."