Timsah yürüyüşü

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Bursaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf Kenny Miller ve Vederson'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Bursaspor oldu.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 29 Ocak 2011, 20:52
Timsah yürüyüşü

İÇİNDEKİLER

Bursaspor, bu galibiyetle birlikte Galatasaray'la yaptığı son 4 maçta 3. galibiyetini almış oldu.

10. DAKİKADA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Galatasaray henüz mücadelenin başında zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti. 8. dakikada Ömer Erdoğan'la girdiği mücadeleden sonra sol omzunun üzerine düşen Barış Özbek maça devam edemedi ve 10. dakikada yerini Mustafa Sarp'a bıraktı.

KENNY MILLER SİFTAH YAPTI


Bursaspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kenny Miller, 36. dakikada Galatasaray'a attığı golle yeşil-beyazlı takımdaki ikinci maçında fileleri sarsmış oldu. İskoç oyuncu geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor maçının son 25 dakikasında forma şansı bulmuş fakat gol atamamıştı.

VEDERSON 40 METREDEN ATTI


İlk yarının uzatma dakikasında kimsenin beklemediği bir pozisyonda Bursaspor farkı ikiye çıkarttı. 45+1. dakikada Vederson kaleye yaklaşık 40 metre mesafeden çektiği şutla Galatasaray kalecisini avladı ve skoru 2-0'a getirdi.

AYHAN KIRMIZI KART GÖRDÜ


İlk yarının son düdüğü çaldıktan sonra hakeme itirazlarda bulunan Ayhan Akman, Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 64. dakikada Turgay Bahadır'a yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartı gören Galatasaraylı oyuncu, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

SERCAN VE VOLKAN YEDEKTİ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zorlu maçta yeni transfer İskoç Kenny Miller'e ilk 11'de yer verirken, yıldız oyuncular Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'i yedek soyundurdu. Sercan ve Volkan'ın dışında sakatlıktan yeni kurtulan Federico Insua da yedek kulübesinde yer aldı.

Galatasaray'da da sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almayan Cana'nın yerine Hakan Balta ilk 11'de yer buldu.

MAÇA BÜYÜK İLGİ

Bursasporlu taraftarlar, zorlu Galatasaray maçına büyük ilgi gösterdi.
Stat kapıları 17.00'de açılırken tribünler maç başlangıcına dek tamamen doldu. Taraftarlar her maçta olduğu gibi tüm futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırdı. Taraftarlar, ilk 11'in dışında yedek oyuncuları da tribünlere çağırdı. Taraftarlar, adı Galatasaray ile anılan Volkan Şen'e büyük ilgi gösterdi. Volkan'ı tribünlere çağırarak alkışlayan yeşil-beyazlı taraftarlar, ''Galatasaray'a gitme'' şeklinde tezahürat yaptı.
Karşılaşmayı açık kale arkasında kendilerine ayrılan bölümde izleyen Galatasaray taraftarları da kendi futbolcularını tribünlere çağırarak
alkışladı.

TUGAY VE MILLER HASRET GİDERDİ

Bursaspor'un yeni transferi Kenny Miller, İskoçya ve İngiltere'de de forma giyen Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Tugay Kerimoğlu ile hasret giderdi. Tugay, ısınan Miller'in yanına giderek saha ortasında bir süre sohbet etti.

ÇOCUKLARDAN ANLAMLI PANKART

Bu arada, Galatasaray maçı öncesi küçük çocukların taşıdığı ''Biz çocuklar da buradayız, lütfen küfür etmeyin'' yazılı pankart, tribünlerce alkışlandı.
Öte yandan, maçın başlamasıyla birlikte Bursaspor tribünlerinden güvercinler uçuruldu.

PUAN FARKI 2'YE İNDİ

Bu sonucun ardından Bursaspor, haftayı 3 puanla kapatırken, yarın oynanacak Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesinde liderle olan puan farkını 2'ye indirdi. Galatasaray ise 19. haftayı puansız kapattı.

SON 4 MAÇTA 3 GALİBİYET 1 BERABERLİK

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Bursaspor, Galatasaray'la yaptığı son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlılar geçen sene Galatasaray'la evinde oynadığı maçı 1-0 kazanırken, deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Bursaspor bu sezon ise ikinci hafta maçında rakibini 2-0'la geçmesini bilmişti. Bu akşam da evinde yine 2-0'lık galibiyet alan Timsah, rakibi karşısında son 4 maçta yenilgi yüzü görmedi.