Polat istifaya davet etti

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısında iddialara cevap verdi.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2011, 16:08
Polat istifaya davet etti

İÇİNDEKİLER

Telekom Arena açılışında yaşanan skandalın ardından koltuğu riske giren Adnan Polat, yaptığı basın toplantısında yardımcılarının istifasını istedi.

Hayli gergin olduğu gözlemlenen Polat, kendisini savundu. Başkan Adnan Polat, bomba etkisi yaratan sözlerini şöyle sürdürdü:

"2.Başkanım bana 'önce erken seçime gidelim, sonra ibra oluruz' dedi. Benim ibra olmak için seçime gitmem gerekmez. Kimse Galatasaray Başkanı'nı tehdit edemez. Sayın Mehmet Helvacıoğlu istifa etmelidir. Onurlu bir insan olarak ondan istifa etmesini bekliyorum. Kendilerinden istifa dilekçelerini bir an önce bekliyorum. Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat derhal istifa etmelidir. Bu saatten sonra yapmaları gereken hareket budur "

Transfere henüz son noktayı koymadığını dile getiren Polat, şunları söyledi:

"GALATASARAY'IN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

*TT Arena Galatasaray'ın geleceği açısından çok önemlidir. Protokolün imzalandığından itibaren Sayın Başbakan bize her konuda, her tıkandığımızda yardımcı oldu. Sayın Başbakan bunun takipçisi oldu. Biz 5 yıl boyunca TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la çalıştık. Erdoğan Bey de bu projeyi sahiplendi ve bugüne getirdi.

"GALATASARAY CAMİASI BİRARADA OLSUN İSTEDİK"

*Ulaştırma Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz ve birçok kişi stadın problemsiz açılışı için çabaladı. Açılışla ilgili organizasyonda şöyle bir yol tuttuk. Biliyorsunuz biz 18 bin kombine sattık. Galatasaray camiası birarada olsun dedik ve üyelerimize de 17 bin kişilik davetiye verdik. Geriye kalan 3-5 bin kişilik kalan yerleri de bu stada emek harcayan kişiler için ayırdık. Ve davetiyeler böyle dağıtıldı.


"300'E YAKIN BİR SIZMA OLMUŞ"

*Tabii stat dolup oradaki şovlar başladıktan sonra bir emniyet mensubu içeriye 300'e yakın bir sızma olmuş. Ve bir telaş içindeydiler. Bu da bizi endişeye düşürdü.

"TOKİ BAŞKANI YAPILMAMASI GEREKEN BİR KONUŞMA YAPTI"

*Daha sonra TOKİ Başkanı'nın konuşması başladığı andan itibaren protesto başladı. Yapılmaması gereken bir konuşma yaptı. TOKi Başkanı sonra beni aradı ve "Ben öyle bir konuşma yapmak istemedim. Ben Galatasaray camiasından özür diliyorum" dedi.

"BENİ ASACAKLARSA GALATASARAY TARAFTARI ASAR"

Beni protesto edeceklerse Galatasaray taraftarı eder. Bizi asacaklarsa Galatasaray taraftarı asar, başka kimse asamaz. Bu işten Galatasaray taraftarlarını politikaya alet edemezler.

"TRANSFER BİTMEDİ"

Büyük yatırımların hepsini bitirdik. Şahsen benim artık zaman harcayabileceğim bir dönem var. Ben de birşey biliyorsam bu takımı iyi yerlere getireceğim. Ben futboldan anlıyorum. 5 transfer yapıldı. Transfer bitti mi hayır bitmedi. Formanın hakkını verenler takımda kalacak veremeyenler gidecek.