Zapata artık Galatasaraylı

Yeni stadına kavuşan Galatasaray, kaleci arayışında da mutlu sona ulaştı.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2011, 08:33
Zapata artık Galatasaraylı

İÇİNDEKİLER

Sarı-kırmızılı yöneticiler bir süredir pazarlık halinde oldukları Robinson Zapata ile dün akşam bir kez daha bir araya geldi ve taraflar her konuda anlaşma sağladı. Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla yollarını ayıran ve bonservisi elinde olan 33 yaşındaki file bekçisinin bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Teknik direktör Hagi'nin ısrarla istemesi üzerine transfer edilen 33 yaşındaki Kolombiyalı file bekçisi ile yıllık 1.2 milyon euro'dan 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak. Kolombiya Milli Takımı'nın da kalesini koruyan Zapata, ileri yaşına rağmen refleksleri son derece güçlü bir file bekçisi. Zapata, tecrübesi sayesinde kolay kolay zamanlama hatası yapmıyor.

CORDOBA: BAŞARILI OLUR
Beşiktaş'ın kalesini yıllarca koruyan Kolombiyalı file bekçisi Oscar Cordoba, Zapata'nın Galatasaray'da başarılı olacağını söyledi. Cordoba, "Robinson, eğer Galatasaray'da uyum sorunu yaşamazsa son derece verimli olur. Galatasaray bence iyi bir kaleci alıyor. Tecrübeli ve yetenekli. Hem hava toplarında hem de cepheden çok başarılı" diye konuştu.