Cimbom'un Emenike savaşı

Galatasaray devre arası transferinde sürpriz bir hamle yaparak rotayı yeniden Karabükspor’un yıldızı Emenike’ye çevirdi ancak istenen bonservis bedeli sebebiyle şoke oldu.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2011, 13:57
Cimbom’un Emenike savaşı

İÇİNDEKİLER

Haftalardır golcü arayışlarını sürdüren ve bir türlü aradığı yıldız ismi bulamayan Sarı-Kırmızılılar, daha önce teknik direktör Hagi tarafından istenmediği iddia edilen Emenike için Karabük Kulübü'ne resmi teklifte bulunmuştu. Emenike için kesenin ağzını açan Galatasaray, genç golcü için 4 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğunu bildirdi ancak Karabük yönetimi "Bu paraya Emenike'yi satmayız" diyerek teklifi reddetti.

İşte bunun ardından devreye 'gizlilik' girdi!


Emenike için 8 milyon Euro bonservis bedeli belirleyen Karabük yönetiminin istediği bu rakamı çok bulan Sarı-Kırmızılılar'ın, transfer için bu defa direkt Emenike ve menajeri ile görüştüğü öğrenildi. Futbolcuyu ikna etmeye çalışan Galatasaraylı idarecilerin, bu şekilde anlaşarak ellerini güçlendirmek istedikleri fakat bu planın da geri teptiği ortaya çıktı. HTSpor'a göre, G.Saray'ın Emenike ile görüştüğünü duyan Karabüklü yöneticilerin olaya çok kızdıkları ve Futbol Federasyonu'na şikâyet için başvurmaya hazırlandıkları öğrenildi.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Karabüksporlu yöneticiler, "Galatasaray oyuncumuzu ayartmaya çalıştı. Artık 8 değil 10 milyon Euro da verseler Emenike'yi vermeyiz" restini çekti. Aslan cephesi ise Emenike ile doğrudan görüşmediklerini açıkladı.