Fenerbahçe'nin yıldızı Milan Skriniar PFDK'ya sevk edildi! Hareketi olay olmuştu
Türkiye Futbol Federasyonu, internet sitesinden yaptığı açıklamada Kocaelispor maçında tribünlere doğru yaptığı hareket nedeniyle Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Milan Skriniar'ın tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı.

Hızlı Özet Göster
- TFF, Fenerbahçe futbolcusu Milan Skriniar'ı Kocaelispor maçındaki hakareti nedeniyle 3 Şubat 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti.
- Beşiktaş futbolcusu Kristjan Asllani, Konyaspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası kural dışı hareketi nedeniyle 1 Şubat 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.
- Kocaelispor Başkanı Recep Durul, Skriniar'ın tribünlere karşı yaptığı hareketi ahlak dışı bularak lisansının iptal edilmesini ve deport edilmesini TFF'den talep etti.
- TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 20. haftasında oynanan müsabakalar sonrası 9 kulübü çeşitli nedenlerle PFDK'ya sevk etti.
- Fenerbahçe Kulübü idarecisi Emir Hulusi Yolaç, Kocaelispor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 Şubat 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Kocaelispor'u 2-0 yenmiş ancak karşılaşmadan çok Milan Skriniar'ın hareketi gündeme oturmuştu. TFF, deneyimli savunmacının PFDK'ya sevkine karar verdi.
Kristijan Asllani ilk maçında kırmızı kart görmüştü (İHA)
ASLLANI DE LİSTEDE
Trendyol Süper Lig'den 9 kulübün yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar 'hakareti', Beşiktaş'ta kırmızı kart gören Kristjan Asllani ise kural dışı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.
TFF Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen takımlar ve kişileri açıkladı. Buna göre, Süper Lig'in 20. haftasında oynanan karşılaşmalar sonrası disiplin raporları şöyle:
Antalyaspor Kulübü'nün 30.01.2026 tarihinde oynanan Antalyaspor-Trabzonspor müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Antalyaspor Kulübü Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu'nun aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca31.01.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.
Eyüpspor Kulübü'nün 31.01.2026 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
RAMS Başakşehir Futbol Kulübü'nün 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
RAMS Başakşehir Futbol Kulübü idarecisi Mesut Altan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarıncatedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.
Çaykur Rizespor Kulübü'nün 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
Beşiktaş Kulübü futbolcusu Kristjan Asllani'nin 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş-Konyaspor müsabakasındaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 01.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.
Konyaspor Kulübü'nün 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş-Konyaspor müsabakasındaki '7 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
Gençlerbirliği Kulübü'nün 01.02.2026 tarihinde oynanan Gençlerbirliği-Gaziantep Futbol Kulübü müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve '6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
Galatasaray Kulübü'nün 01.02.2026 tarihinde oynanan Galatasaray-Kayserispor müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
Kocaelispor Kulübü'nün 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
Fenerbahçe Kulübü'nün 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Fenerbahçe Kulübü idarecisi Emir Hulusi Yolaç'ın aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 03.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Milan Skriniar'ın aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 03.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.
Milan Skriniar (İHA)
ŞİKAYET EDİLDİ
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ı dünkü maçtaki "tribünlere karşı hareketi" nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) şikayet ettiklerini söyledi. Durul, yeşil-siyahlı ekibin antrenmanında gazetecilere açıklamasında Kocaelispor'un sezon başından beri "18 puanının çalındığını" savundu.
Hakemlerin yönetimiyle ilgili hiçbir mücadelenin sonuca ulaşmadığını aktaran Durul, "Federasyonumuz büyük mücadele ortaya koyarak bunların üzerine gidiyor. Ama ne kadar sabredeceğiz? Bunlar hep bizim puanlarımız alınarak mı ortaya çıkacak? Türkiye'de maalesef yıllardan beri Anadolu ve İstanbul ayrımı var. Bu ligde 2-3 takım oynayacaksa diğer takımların olmasına ne gerek var?" diye konuştu.
Durul, Fenerbahçe maçındaki hakem yönetimini eleştirerek, "Maç içerisinde 2-3 kırmızı kartlık pozisyon vardı, bunları es geçti. Kasıtlı olarak oyunu durdurdu, oyunu kesti, soğuttu ve yavaşlattı. Takdir haklarını rakip takımdan yana kullandı. Neden bu ayrımcılık yapılıyor? Sahaya çıkmadan desinler 'Boşuna oynamayın, 3 puanı rakip takıma vereceğiz.' biz de ona göre oynayalım. Koskoca bir şehrin kaderiyle oynuyorsunuz. Sanki ligde 2-3 takım var ve 'Onların istediği düdüğü çalarsak bizim geleceğimiz garanti altına olur' düşüncesi hakim." ifadelerini kullandı.
Milan Skriniar (AA)
"BENİM FUTBOLCUM OLSA LİSANSINI İPTAL EDERİM"
Fenerbahçeli futbolcu Skriniar'ın dünkü maçta tribünlere karşı yaptığı harekete de değinen Durul, şöyle devam etti: "Dün Skriniar'ın yaptığı ahlak dışı hareket kabul edilemez. Berat Kandili gecesi, Müslüman bir toplumdayız, ortada toplumsal bir tahrik ve infial var. Toplumumuz bunları kaldırmaz, hassas değerlerimiz var. Daha önce Beşiktaş'ta Pascal Nouma'nın yaptığı hareket vardı ve Beşiktaş bunu cezalandırdı. Bunun sadece disiplin cezasıyla geçiştirilebileceğini düşünmüyorum. Lisansının ve sözleşmesinin iptal edilmesini, deport edilmesini istiyorum. Türk futbolunda böyle rezil davranışı kaldırmak mümkün değil. Benim futbolcum olsa lisansını iptal ederim. İnanıyorum ki Fenerbahçe de gerekli hassasiyeti gösterecektir. Bu futbolcunun gerekli cezayı almasını ve lisansının iptal edilmesini talep ediyorum. Aynı talebi federasyona da bildirdik. Bugün gerekli itirazlarımızı hem hukuki hem de idari olarak yaptık. Bundan sonraki süreçte kayıtsız kalmayacağız. Kocaelispor camiası olarak hakkımızı sonuna kadar her platformda arayacağız."
Milan Skriniar (İHA)
"SÜPER LİG'DE İYİ FUTBOLUN ÖNÜ KESİLİYOR"
Fenerbahçe karşısında iyi futbol oynadıklarını dile getiren Durul, "Oynadığımız futbolu herkes gördü. Sezon başından beri çok iyi futbol oynuyoruz. Bu da bazı kulüplere korku salıyor. Durdurmak için harekete geçiyorlar. Süper Lig'de iyi futbol oynayan hangi takım olursa olsun, önü kesiliyor. Benim inancım her geçen gün zayıflıyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu; sesimizi yükseltmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Durul, transferin son gününe kadar eksikleri tamamlamak istediklerini ifade ederek, Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialarının da devam ettiğini, Beşiktaş ile güzel maç olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.
Milan Skriniar (İHA)
SELÇUK İNAN'IN AÇIKLAMASI
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Skriniar'ın yaptığı hareket ahlak sınırlarını aşan bir hareket. Bu, bence kabul edilemez bir şey. Özellikle bizim ülkemizde bu tür hareketler hiç hoş karşılanmıyor. Bunu, oyuncuların hangi takımın formasını giydiğinden bağımsız olarak söylüyorum. Kocaelispor büyük bir camia. 35 bin insanın karşısında bu hareketi yapmak kabul edilemez bir durumdur. Bu bir saygısızlıktı." dedi.
