Zirveye ambargo koydu

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe - AEL Limassol arasında oynanan karşılaşma, temsilcimiz Fenerbahçe'nin 2 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 08 Kasım 2012, 23:25
Zirveye ambargo koydu

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi'nin AEL Limassol takımı karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kendi saha ve seyircisi önündeki karşılaşmaya tutuk başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda kalesinde arka arkaya iki pozisyon verdi. Maçın 10. dakikasında ilk kez rakip kaleye giden sarı-lacivertliler, pozisyonun devamında 11. dakikada duran topta Kuyt'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra karşılaşmada daha etkili olmaya başlayan Fenerbahçe, rakibine pozisyon vermezken Cristian ile rakip kalede gol aradı. 41. dakikada Sow'un attığı güzel golle farkı 2'ye çıkaran sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Fenerbahçe karşısında gruptaki ilk galibiyetini almak isteyen AEL Limassol, karşılaşmaya istekli başladı. İlk 10 dakikada rakibi karşısında etkili olan ve gol pozisyonları yakalayan Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, 11. dakikada duran toptan yediği golden sonra oyundaki üstünlüğü rakibine kaptırdı. Maçın 41. dakikasında Sow'un golüne de engel olamayan AEL Limassol, soyunma odasına 2-0 geride gitti.

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi'nin AEL Limassol takımını 2-0 yenerek, grupta puanını 10'a yükseltti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk yarıdaki 2-0'lık skor üstünlüğüyle daha rahat mücadele eden Fenerbahçe, oyunda tempoyu istediği gibi ayarladı.

Maçın 70. dakikasında 10 kişi kalan rakibi karşısında arka arkaya önemli gol pozisyonları yakalayan sarı-lacivetliler 79. dakikada direkleri geçemedi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında önemli bir gol pozisyonu bulamayan Fenerbahçe, ilk yarıda attığı gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

İkinci yarının başında Edmar ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremeyen AEL Limassol, 70. dakikada Ouon'un kırmızı kart görmesiyle, sahada 10 kişi kaldı. Rakibi karşısında kalan dakikalarda önemli bir gol pozisyonu üretemeyen Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, İstanbul'da puan alamadı.



STOCH VURDU DEGRA ÇELDİ
10. dakikada Sow'un pasında ceza alanına giren Stoch'un vuruşunda kaleci Degra, topu kornere çeldi.

MAÇTA GOL PERDESİNİ AÇAN İSİM KUYT OLDU!
11. dakikada Kuyt, Fenerbahçe'yi 1 – 0 öne geçirdi. Bu dakikada Cristian'ın köşe atışında altı pas içinde oluşan karambolde topu takip eden Kuyt, kaleciden sıyrılarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 0.

CRISTIAN'IN ŞUTU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI!
25. dakikada Stoch'un pasında ceza alanı dışında topla buluşan Cristian'ın sert şutunda top, az farkla üstten auta çıktı.

SOW'DAN HARİKA BİR GOL: 2-0!
41. dakikada Sow, Fenerbahçe'yi 2 – 0 öne geçirdi. Sarı – lacivertlilerin organize atağında Gökhan Gönül, topu ceza alanı önündeki Cristian'a aktardı, Brezilyalı futbolcu da topuk pasıyla topu Sow'a aktardı. Meşin yuvarlağı sağa çekip önünü açan Sow, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2 – 0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı, Fenerbahçe'nin 2 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.

KONSTANTİNOU BOŞ POZİSYONDA DOKUNAMADI!
61. dakikada gelişen Limassol atağında Dickson'ın sağdan sert ortasında kaleye paralel giden topa arka direkte Konstantinou boş pozisyonda dokunamadı ve top taca çıktı.

STOCH'UN VURUŞU KALECİYE TAKILDI
68. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt ceza sahası yayına kadar sürdüğü topu solundaki Stoch'a çıkardı. Sol çaprazdan Stoch'ın yaptığı plase vuruşta kaleci topu çıkardı. Poşta kalan topa Sow hareketlendi ancak Sow için ofsayt bayrağı kalktı.

LİMASSOL 10 KİŞİ KALDI

70. dakikada savunmanın arkasına sarkan Sow, Ouon'un arkadan yaptığı faul sonrasında yerde kaldı. İzlandalı hakem Ouon'u direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

TOPAL'IN ŞUTUNU KALECİ ZORLUKLA ÇIKARDI
71. dakikada kazanılan faul atışını kullanan Mehmet Topal'ın sert şutunda sol köşeye giden topu kaleci uçarak çıkardı.

SOW KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
75. dakikada Stoch'un derin pasında sağdan ceza sahasına giren Sow kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sow'un şutunda top açıyı daraltan kaleciden taca çıktı.

TOP ART ARDA İKİ KEZ DİREĞE TAKILDI!
79. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında altıpas önünde Selçuk'un kafa vuruşunda top yan direkten döndü, dönen
topu Sow tamamlamak istedi, bu oyuncunun da vuruşu yan direkten döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

BEBE'DEN İSABETSİZ BİR VURUŞ
85. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda kale önünde Bebe'nin yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

YOBO VE MEIRELES MAÇA İLK 11'DE BAŞLADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nin AEL Limassol takımıyla yaptıkları maçta sakatlıkları geçen Meireles ve Yobo'ya ilk 11'de yer verdi.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş ile yaptığı derbi maçın ardından sakatlıkları nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan iki futbolcu, sarı-lacivertli ekip için önemli olan Avrupa Ligi mücadelesinde takımdaki yerlerini aldı.
Meireles ve Yobo, Beşiktaş maçının ardından, ligde Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarının yanı sıra AEL Limassol ile deplasmanda yapılan maçta forma giyememişti.

Teknik direktör Kocaman, Meireles ve Yobo'nun takıma dönüşüyle bu akşam, ligde son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçının 11 kişilik kadrosundan iki değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'de yer alan Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal, Meireles ve Yobo'nun ilk 11'e girmesiyle yedek kaldı.

Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Mehmet Topuz, Orhan Şam, Özgür Çek ve Bienvenu 18 kişilik kadroda bulunmadı.

SELÇUK ŞAHİN'E SEVGİ GÖSTERİLERİ
Kısa bir süre öncesine kadar performansı nedeniyle eleştirilen ve tribünlerin hedefi olan Selçuk Şahin, karşılaşma öncesi tribünlerden sevgi gösterileri gördü.

Maçta yedekler arasında bulunan Selçuk, taraftarların çağrısı üzerine tribünlerin önüne giderek, seyirciyi selamladı.

TRİBÜNLERDE KKTC BAYRAKLARI AÇILDI
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesinde tribünlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bayraklarını açtı.
Bir taraftar, Fenerbahçe bayrağının diğer tarafına eklediği bayrağı Türk Telekom kale arkası alt bölümde, diğer bir taraftar da KKTC Bayrağı'nı kale arkası üst tribünde zaman zaman dalgalandırdı.

Seremoni sırasında da kale arkası üst tribünde ve maraton üst tribünde KKTC bayrakları açıldı. Sarı-lacivertli ekibin, Kıbrıs Rum Kesimi'nde rakibiyle yaptığı ilk maça giden taraftarlar, uyarılar üzerine tribünlere KKTC bayrakları götürmemişti.

DEV BİR TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Maç öncesi takımlar sahaya çıktıktan sonra yapılan seremoni sırasında, maraton üst tribününü boydan boya kaplayan Türk Bayrağı açıldı.

40 KİŞİLİK AEL TARAFTAR GRUBU!
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın misafir seyirci tribününde, AEL Limassol'un 40 kişilik taraftar grubu yer aldı.