Fenerbahçe servet kazanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında Spartak Moskova takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Rus ekibini eleyip gruplara kalması durumunda önemli bir gelirin sahibi olacak.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 29 Ağustos 2012, 12:02
Fenerbahçe servet kazanacak

İÇİNDEKİLER

UEFA, bu sezon Şampiyonlar Ligi organizasyonunda dağıtılan ikramiyelerin bedellerini yükseltirken, kulüpler performanslarına bağlı olarak kazançlarını artırabilecek.

''Devler Ligi''nde gruplara kaldığı taktirde 8,6 milyon euroyu kasasına koyacak olan Fenerbahçe, sezon sonunda yayın havuzundan gelecek bedellerle birlikte ilk etapta yaklaşık 25 milyon liralık bir geliri garantilemiş olacak.

Sarı-lacivertli ekip grupta yapacağı maçlarda her galibiyet için 1 milyon, her beraberlik için de 500 bin euro kazanabilecek.

Fenerbahçe'nin bu büyük organizasyona katılması durumunda, gerek bilet satışları gerekse lisanslı ürünlerinin satışını yapan Fenerium'un artması olası gelirlerinden, kazancı büyük ölçüde artacak.

Sarı-lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için play-off turunda yer alarak 2,1 milyon euro kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde birinci turdaki gruplardan çıkmayı başarıp yoluna devam edecek takımların kazancı da giderek artacak.

Gruptan çıkacak her takımın 3,5 milyon eurokazanacağı organizasyonda, çeyrek finale kalanlar 3,9 milyon euro, yarı finale kalanlar da 4,9 milyon euro daha kazanacak.

Finalde kazanan takıma 10,5 milyone uroşampiyonluk primi, ikinci olacak ekibe ise 6,5 milyon euro prim verilecek.

Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısını gösteremezse, yayın havuzundan Türkiye'ye ayrılan bedelin tamamını, ''Devler Ligi''ne doğrudan katılacak Galatasaray alacak.

Yayın havuzundan gelecek gelirler, sezon içindeki pek çok değişkene bağlı olarak sezon sonunda belirleniyor.