Nerede yanlış yaptım

Pas sayısı, top çalma ve gol pozisyonu gibi istatistiklerde G.Saray'ı geride bırakan F.Bahçe'de kaçan şampiyonluğun nedeni araştırılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2012 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 02:17
Nerede yanlış yaptım

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe teknik heyeti, Aykut Kocaman başkanlığında bir toplantı yaparak, takımın geçen sezon boyunca ortaya koyduğu verilerle, kaçan şampiyonluğun nedenlerini masaya yatırdı. Veriler, geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın istatistikleriyle karşılaştırıldı. Sarı-Lacivertli takımın pas sayısı, top çalma ve gol pozisyonları gibi önemli istatistiklerde Galatasaray'dan daha iyi durumda olduğu ancak takımın yaptığı faul sayısında ezeli rakibinden geride kaldığı da tesbit edildi!

SERTLİĞE KARŞILIK VERİLEMEDİ
Kocaman'ın 22 ile 28. haftalar arakında dış sahada oynanan Belediye (3-2), Samsun (3-1), Karabük (2-1) ve Eskişehir (2-1) maçlarının takımın kaderini etkilediğine ve o maçtlarda takımın moralsizlik nedeniyle gardının düşmesi nedeniyle rakiplerinin sertliğine karşılık veremediği ortaya kondu.

YENİ SEZONUN SİSTEMİ BELLİ!
3 Mart 2012 tarihinde 6-1 kazanılan G.Birliği maçı öncesinde Aykut Kocaman radikal kararlar aldı. Artık skor ne olursa olsun yerden ve kısa paslarla top oyuna sokulacak stoperler çizgiye kadar gelecek ve orta alandan bir kişi kaleciden sırtı dönük top alacaktı. Bu kararın ardından oynanan 16 maçta Fenerbahçe 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.