Fenerbahçe için başkan adayını açıkladı

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen'den, seçimde Aziz Yıldırım için açık tavır...

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 10:42
Fenerbahçe için başkan adayını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, "Aziz Yıldırım'ın karşısına aday çıkması bu yıl uygun değil. Aday olacaklarsa o zaman dört yıl önce çıksalardı. Dört yıl önce Aziz Yıldırım dışarıdaydı. İçeride olan birinin karşısına çıkmak, aday olmak doğru değil. Seçimlerde Aziz Yıldırım'ın yanında olacağız." dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada Fenerbahçe-Galatasaray maçının dünya genelindeki beş önemli derbiden birisi olduğunu, her derbiden sonra olaylar çıktığını söyledi. Son maçta da olaylar çıktığını hatırlatan Şen, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Futbolun sahada oynandığını ve maçın sahada kazanıldığını dile getiren Şen, bu sebeple Galatasaray'ın şampiyonluk kupasını sahada almak istemesini doğru bulduğunu ve desteklediğini kaydetti. Ali Şen, Avrupa'da futbolcuların derbi maçlarından sonra birbirlerini öperek tebrik ettiğini belirterek, "Biz onlardan daha mı az medeniyiz? Onlardan daha mı kötü evsahibiyiz? Avrupalılar bunu beceriyor da biz niye yapamıyoruz? Ondan dolayı sinirliyim ve öfkeliyim." diye konuştu

Şampiyonluğu kazanan takımların sahada tur atması ve ödülünü alması gerektiğini dile getiren Şen, şunları söyledi: "Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı eskrim, voleybol, basketbol maçlarında bile alınan yenilgilere çok kızıyordum ve öfkeleniyordum. Bu yılki Galatasaray yenilgisine ise kızmadım, çünkü yaşadığımız olaylar Türkiye'de de, dünya tarihinde de yok. Bütün yıl sporcular, antrenörler baskı altındaydı. Taraftarımız büyük baskı altındaydı ama şampiyonluk için son maça kadar mücadele ettik. İnşallah Türkiye Kupası'nı alırız."

Şen, gelecek hafta Fenerbahçe'nin olağan genel kurulunun yapılacağını belirterek, başkanlık seçiminde Yıldırım'ın aday olması halinde karşısına kimsenin çıkmaması ricasında bulundu. Fenerbahçe'de başkanlığa aday olacakların iznine bağlı olmadığını kaydeden Şen, şöyle konuştu: "Fakat ben başkanın karşısına kimsenin çıkmamasını istediğimi, çıkabilecek aday yakın arkadaşım bile olsa oyumun Aziz Yıldırım'a olacağını söylemiştim. Bugün vicdanen kendimizi Aziz Yıldırım'a karşı borçlu hissediyoruz."