Fenerbahçe'de derin çatlak!

Yaşanan son gelişmeler Fenerbahçe yönetimini ikiye böldü.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 01 Aralık 2011, 14:08
Fenerbahçe’de derin çatlak!

İÇİNDEKİLER

Yaşanan son gelişmeler Fenerbahçe yönetimini ikiye böldü. Başkan vekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Cihan Kamer, Nihat Özbağı, yöneticiler Semih Özsoy ve yedek üye Hüseyin Topbaş, "Federasyonun yanında olalım, tartışmayı bırakalım" derken asbaşkan Ali Koç'un bulunduğu diğer üyeler buna karşı çıktı!

Fenerbahçe, UEFA ve TFF üçgeninde birbiri ardına yapılan açıklamalar beraberinde ilginç gelişmelerin de yaşanmasına neden oldu. Geçtiğimiz gün asbaşkan Ali Koç, Pierre Cornu ile Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı arasında yaşanan gelişmeleri en ince detaylarına kadar açıklamasıyla ortam bir anda hareketlendi. Koç yaptığı açıklamalarında özetle iki federasyon yöneticisinin Cornu ile yaptığı görüşmede, Fenerbahçe'nin şike yaptığını diğer takımların ise suçlarının bulunmadığını söylediklerini öne sürdü. İşte bu gelişmeler sonrasında dün TFF'nin yaptığı açıklamaya akşam saatlerinde Sarı-Lacivertliler belgelerle karşılık verdi.

Habertürk'ün haberine göre; Adeta karşılıklı çatışmaya dönen bu gelişmeler sırasında Fenerbahçe yönetiminin de ikiye bölündüğü ve ciddi görüş ayrılıkları yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre başkan vekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Cihan Kamer, Nihat Özbağı, yönetici Semih Özsoy ve yedek üye Hüseyin Topbaş'ın TFF'ye karşı başlatılan savaşa karşı çıktıkları öğrenildi. Ayrıca bu isimlerin uzun süredir de yönetim kurulu toplantılarına katılmadıkları ortaya çıktı.

BAŞKAN ADAYI NİHAT ÖZDEMİR

Yönetimin ikiye bölünmesindeki en önemli neden ise Fenerbahçe'deki iktidar savaşı...

Hatırı sayılır bazı isimler Nihat Özdemir'i 2012'nin mayıs ayında yapılacak kongrede Fenerbahçe başkanlığına getirmeyi planlıyor. Bunun için de Aziz Yıldırım'ın bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu görüş çerçevesinde de önderliğini Nihat Özdemir'in çektiği yöneticilerin, "Federasyon ile bu tip sert çatışmalara girmeyelim. Tam tersi Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin yanında olalım ve onlara destek verelim" dedikleri iddia edildi.

Buna karşılık özellikle Ali Koç ve diğer yöneticilerin buna şiddetle karşı çıktıkları ve "Fenerbahçe'nin haklarını sonuna kadar koruyacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Başkanımız da Aziz Yıldırım'dır" dedikleri ortaya çıktı. Kısacası Fenerbahçe yönetimde çatırdamalar başladı.