Acılı Fener para basıyor

Fenerbahçe taraftarı, şike soruşturması ile sarsılan kulüp kasasını sezon öncesi tıka basa doldurdu. Şampiyonlar Ligi zararı şimdiden kapandı

Giriş Tarihi 19 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2011, 11:28
Acılı Fener para basıyor

İÇİNDEKİLER

Ligde iki maçını kazanıp sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe'de 12. oyuncu olan taraftarın desteği fırtına gibi esti. Sabah'ın haberine göre şike soruşturmasının yaralarını kapamak isteyen Sarı lacivertliler, yüksek cirolu destek kampanyaları düzenleyerek, Fenerium, Fenercell, FenerBonus, Fenernet, Fenerkart gibi takıma gelir sağlayan organizasyonlara adeta akın etti.

Kombineler ve localar tavan fiyatlarından tükenirken, sosyal medyada düzenlenen '1 milyon taraftar kart', '1 günde 1 milyon TL' gibi organizasyonlara Fener taraftarının yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaşlılar'dan dahi destek geldi. Ayrıca takımın tüm sponsorları da en kötü senaryoda dahi desteğe devam sözü verdi.

Şike soruşturmasının başlamasıyla Fenerium mağazaları adeta takımın darphanesine dönüştü. Mağazada satılan ürünler geçen yılın aynı dönemine göre 2.5 kat artış gösterdi. Formanın yanı sıra; yüzükten çakmağa, kol saatinden, traş bakım setine kadar onlarca çeşit üründe satış rekoru kırıldı. Bulundukları şehirlerde Fenerium olmayan taraftarlar ise internet üzerinden alışveriş yaptı. Kulüp yetkililerine göre, Fenerium'un yıllık cirosu 110 milyon TL'yi aşacak. Şampiyonlar Ligi'nden kaybedilen 30 milyon euro da büyük oranda telafi edildi.

KOMBİNEDE REKOR KIRILDI


Fenerbahçe sezon başında 38 bin kombine bilet sattı. Basketbol ligi satışarı dahi yüzde 80 arttı. Ayrıca sezonu 120 bin euroyu bulan localar da üst fiyattan alıcı buldu.

KULÜPLER ŞİKE KARARINA SARDI


Halka açık olan ve şike soruşturması sırasında yüzde 30'lara varan oranlarda değer kaybına uğrayan dört büyükler yaralarını sarıyor. Fenerbahçe hisseleri 71.25 seviyelerinden düştüğü 36.5 seviyelerinden son kapanışta 47.8'e kadar ilerledi. Trabzonspor hisseleri ise şike soruşturması öncesi değerini aştı.