Denizli'de şike vardı

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2006-07’de son dakikada kaçan şampiyonluk için önemli bir suçlamada bulundu.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 24 Haziran 2011, 11:14
Denizli’de şike vardı

İÇİNDEKİLER

Mehmet Ali Yalçındağ'ın, Kandilli'deki villasında gerçekleşen "Futbolun Zirvesindekiler" davetininin üçüncüsünde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile futbol ve iş dünyasının birçok ünlü ismi bir araya geldi.

Milliyet'in haberine göre Başkan Aziz Yıldırım gecede, "Bu sezon kim şampiyon olur?" sorusuna, "Fenerbahçe bu sezon rahat şampiyon olur. Bu kez işi son haftaya da bırakmayız. Diğer takımlar birbirleriyle kavga ederken, biz aradan sıyrılıp ipi göğüsleriz" karşılığını verdi.

Yıldırım, Şampiyonlar Ligi'nde de sıra takımı olmayacaklarını belirtirken, "Kim çıkarsa çıksın. Bizim kimseden korkumuz yok" diye konuştu.

Yıldırım, Milliyet Yazarı Hasan Cemal'in "İki yıl önce bu yemekte Arda bombasını patlatmıştınız. Yine bir bomba var mı?" sorusu üzerine önce "Bu kez seni Fenerbahçe'ye transfer edeceğiz. Bunu yazar mısın?" esprisini yaptı, ardından "Evet bir bombam var" karşılığını verdi.

Cemal'in, "Bursaspor maçında yanlış anons yapan görevliyi tokatladığınız doğru mu" demesi üzerine bu kez Yıldırım, "Bayılıyorsunuz böyle haberlere. Medya herşeyi çarpıtmayı çok seviyor. Kasıt var mı diye öğrenmeye çalıştım. Olmadığını anlayınca bir şey yapmadım" derken, basınla arasının hiçbir zaman düzelmeyeceğini de eklemeden edemedi.

Sohbet sırasında 2006-2007 yılındaki Denizlispor maçına da değinen Yıldırım, "O maçta şike yapıldı. İsteyene ispat ederim. O kadar söylüyorum ama kimse bu işin üzerine gitmiyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı federasyon başkanlığı için Mehmet Ali Aydınlar'ın aday olmasından da son derece memnun olduğunu, aksi yorumlara kesinlikle katılmadığını söyledi.

DEMİRÖREN ERKEN GİTTİ

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yurt dışına gideceği için yemekte sadece 20 dakika kalabildi.

Demirören'in erken kalkması, "Başkan galiba yeni bir transfer bitirecek" yorumlarına yol açtı. Asbaşkan Fahrettin Curuoğlu, yeni federasyondan yabancı sınırlanmasının kalkmasını beklediklerini söyledi, "Sadece biz değil, bütün kulüpler bunu istiyor. Kalkarsa elimiz rahatlar" dedi.

Kimler katıldı?

Geceye Yıldırım Demirören, Fahrettin Curoğlu, Serdal Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Aziz Yıldırım, Ali Koç, Nihat Özdemir, Ömer Temelli, Murat Özaydınlı, Ünal Aysal, Ali Dürüst, Ferit Şahenk, Tuncay Özilhan, Ethem Sancak, Kıvanç Oktay, Tayfun Beyazıt, Ergun Özen, Erhan Kamışlı, Hasan Cemal, Zafer Yıldırım, Zafer Mutlu, Enis Berberoğlu, Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ferhat Boratov ve İrfan Şahin katıldı.