Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni sömürüyor

2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 04 Haziran 2011, 13:25
Fenerbahçe Gençlerbirliği’ni sömürüyor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü, Orhan Şam'ın transferi için kulübü Gençlerbirliği ile 3,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında anlaşması sarı-lacivertli takımda büyük heyecana sebep oldu.

Bu transferle beraber Fenerbahçe, son yıllarda Gençlerbirliği'nden 13 futbolcu aldı. Deyim yerindeyse Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni sömürdü. Neden mi?

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasındaki ilk transfer 1966 yılında gerçekleşti. Uzun yıllar sarı-lacivertli formayı sırtında taşıyan ve attığı gollerle takımını sırtlayan Abdullah Çevrim, 1966'da ligi 3. sırada bitiren Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Çevrim'le başlayan bu transfer serüveni Kemalettin Şentürk, Metin Diyadin ve Erkan Sözeri ile devam etti.

OLAYLI TARIK DAŞGÜN TRANSFERİ

Gençlerbirliği formasıyla harikalar yaratan Tarık Daşgün, 1995-96 sezonunda olaylı bir şekilde ve yüksek bonservis ücretiyle transfer oldu. Ancak Fenerbahçe'deki futboluyla saç baş yolduran Tarık, sarı-lacivertli takımda 4 teknik direktör eskitti. Fenerbahçe'den sonra daha çok 2. lig takımlarında boy gösteren Tarık Daşgün, İlhan Cavcav'ın Fenerbahçe'ye sattığı en pahalı futbolcular arasında yer almayı da başardı.

ÜMİT ÖZAT TAM İSABET

Sarı-lacivertli yönetim 1998-1999 sezonunda ise yine bu takımdan Metin Diyadin ve Erkan Sözeri'yi kadrosuna kattı. 2001-2002 sezonuna geldiğimizde de Ümit Özat, Kadıköy'e yolu düşen bir diğer Gençlerbirliğili futbolcu oldu. Disiplinli ve istikrarlı futboluyla dikkatleri üzerine toplayan Ümit Özat, kırmızı-siyahlı takımdan gelen futbolculardan belki de en verimli olanıydı. Sarı Kanarya'da kaptanlığa kadar yükselen Ümit Özat, Christoph Daum zamanında futbolunun baharını yaşadı. 2007-2008 sezonunda Alman ekiplerinden Köln'e transfer olan Özat, son olarak Ankaragücü'nü çalıştırdı.

2002 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan İsmail Güldüren yaşadığı sakatlıklardan sonra forma şansı bulamadı ve takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Fenerbahçe daha sonra sırasıyla Serkan Balcı, Deniz Barış ve Uğur Boral'ı transfer etti.

GÖKHAN GÖNÜL GİBİSİ GELMEDİ

Özellikl son iki sezonda oynadığı futbolla dünya devi Barcelona'nın bile ilgi odağı haline gelen Gökhan Gönül, Gençlerbirliği'nden alınan futbolculardan biri oldu. Gökhan Gönül için yaklaşık 1.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan mutlusu yoktu. Taraftarın da gözbebeği haline gelen Gökhan Gönül, Aziz Yıldırım'ın en çok güvendiği isimlerin başından geliyor.

GÖKHAN'A ALTERNATİF YİNE GENÇLER'DEN

Gökhan Gönül'e alternatif olarak transfer edilen Orhan Şam, yükselen form grafiğinin ardından Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir'in de büyük katkısıyla önümüzdeki sezondan itibaren sarı-lacivertli formayı giyecek. Orhan Şam'ın transfer edilmesinden sonra Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye geçen futbolcu sayısı 13 oldu.

ÖMER SÜT-Takvim.com.tr