Bedelini ödeyecekler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2011 Güncelleme 19 Şubat 2011, 00:00
Bedelini ödeyecekler

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe yönetiminin doping skandalı ile ilgili basın toplantısı dün gerçekleştirildi. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile şube sorumlusu yönetici Semih Özsoy, Başkan Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Murat Özaydınlı ve Ali Koç ile yöneticiler Ünal Uzun ile Turhan Şahin'in de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşmaları gerçekleştiren Şekip Mosturoğlu ile Semih Özsoy son derece sert açıklamalar yaptı. Dünya spor tarihinin en büyük skandalı ile karşı karşıya olduklarını açıklayan Şekip Mosturoğlu şu ifadeleri kullandı.

Turgay Atasü ve ekibi beceriksizdir...
* Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Türkiye Doping Merkezi ismi ile faaliyette bulunan merkezinin tepe yöneticileri bu işin asli sorumlularıdır. Yaptıkları açıklama dünya çapındaki bu büyük skandalın tabiri caiz ise, en hafifinden, pişkin bir şekilde, kabulüdür.

* Türkiye'de 20 yıldan uzun bir süreden beri bu makamda bulunan Turgay Atasü ve ekibi, savunma uzmanının kolaylıkla tespit ettiği halde pozitif numune sonuçları ile WADA dokümanı arasındaki uyumsuzluğu görememiş ve yetersiz kaldıkları için sporcumuzu lekelemişlerdir.

Bu işin sonuna kadar gidilecek
* Doping Merkezi yetkilileri ve Turgay Atasü derhal istifa etmelidir.
B numunesinin açılması sırasında saygısız bir tutum sergileyen Prof.
Dr. Rüştü Güner'i de istifaya davet ediyoruz. Belki yıllar sürece ama bunun hesabını soracağız.

* Taurasi ve Taylor'ın geri dönmesi için gereken gayreti gösteriyoruz....
Şube Sorulmusu Semih Özsoy ise şu ifadeleri kullandı:

* Sayın Atasür'ün dediği gibi "Ben doping yaptım" diyen sporcu var mıdır bilmiyorum ama "Beceremedim, insanların kariyeriyle oynadım, geleceklerini mahvettim" diyerek bırakıp giden eminim vardır.