Alex Fener'e patron olacak

Kaptan, sporculuk yaşamını bitirdikten sonra da Fener'e hizmete devam edecek, çok geniş yetkilerle futbolun tek patronu olacak

Giriş Tarihi 16 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 16 Şubat 2011, 15:41
Alex Fener’e patron olacak

İÇİNDEKİLER

Alex de Souza, 2 yıllığına Fenerbahçe ile yeniden anlaştığında başkan Aziz Yıldırım kendisine, "Seninle daha uzun yıllar çalışacağız" demişti. Bunu söylerken başkanın kafasında, Brezilyalı yıldızla futbolu bıraktıktan sonra da birlikte çalışma planları vardı. Alex, aktif spora veda ettikten sonra Güney Amerika'da bir futbol okulu ve scoutin (sporcu takip) sistemi kurmayı hedeflediğini Yıldırım'a aktarınca, proje kendiliğinden şekillendi.

Planları şimdiden hazır Futbol okulunu Coritiba'da açmayı düşünen Alex, Brezilya Ligi'ni Cruzeiro'dan arkadaşı Zinho'yu takip ettirecek, G.Amerika'daki diğer ligleri ise Victor Aristizabal'a teslim edecek. Futbol okulu, F.Bahçe'nin altyapısı gibi çalışacak. Alex, 'Futbol Direktörü' olarak atanacağı F.Bahçe'de futbolun geleceğini şekillendirecek.

Tampon görevi yapacak Alex, gelecekteki yeni görevinde, futbolculara verilecek primlerden, basına yapılacak transfer açıklamalarına kadar her sorumluluğu üstlenecek. Brezilyalı yıldız tüm bu görevlerinin yanı sıra yönetim-teknik kadro ve futbolcular arasında tampon görevi de yapacak.