Kadıköy'de kandil ateşi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor'u 2-0 mağlup etti...

Giriş Tarihi 14 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 14 Şubat 2011, 22:00
Kadıköy’de kandil ateşi

İÇİNDEKİLER

Zirve yarışını çok yakından ilgilendiren mücadelede ev sahibi Fenerbahçe'yi galibiyete götüren goller Niang ve Lugano'dan geldi. Sarı lacivertliler bu sonuçla averajla Bursaspor'un önüne geçti ve 45 puanla ligde ikinci sıraya yükseldi.

90 dakika boyunca müthiş bir mücadele örneği sergileyen Fenerbahçeli futbolcular da, tribünleri dolduran taraftarlarına Sevgililer Günü hediyesi olarak şampiyonluk yolunda ' pırlanta' kadar değerli olan bu 3 puanı vermiş oldu.

Sahadan boynu bükük ayrılıp 39 puanda kalan Kayserispor ise şampiyonluk yarışında büyük bir yara almış oldu.

TARAFTARLARA KIRMIZI GÜL VERDİLER

Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi kırmızı güllerle sahaya çıkıp bu gülleri tribünlerdeki taraftarlarına verdiler.

Karşılaşma öncesindeki seremoniden önce ''Bitmez Tükenmez Aşkımız'' pankartını taşıyarak, ellerinde kırmızı güllerle sahaya çıkan sarı-lacivertliler, pankartı bırakarak gülleri tribünlerdeki taraftarlara verdiler.

Futbolcuların bu davranışı tribünlerden büyük alkış aldı.

İLANI AŞK VE KANDİL PANKARTLARI
Sevgililer Günü nedeniyle tribünlerde çok sayıda pankartta ilanı aşk ve evlilik teklifi yer aldı.
Candemir isimli bir taraftar sevdiğine evlenme teklif eden pankartında ''Gülay'ım benimle evlenir misin?'' derken, bir taraftar da sevdiğinin resminin yer aldığı pankartta ''Seni Seviyorum'' ifadelerine yer verdi. Bir başka taraftarın açtığı pankarta ise '' Son nefesimi verinceye kadar seni seveceğim Havvam'' ifadesi yer aldı.

Türk Telekom kale arkası tribünde açılan pankartta ''Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun'' bulunurken, Maraton üst tribündeki pankartta da ''Kandiliniz mübarek olsun'' ifadesi görüldü.

BABACAN'IN HATASI VE GOL
Fenerbahçe maça adeta 1-0 önde başladı. Kayserispor kalecisi ve eski bir Fenerbahçeli olan Volkan Babacın'ın yanlış pasında topla buluşan Özer pasını Mehmet Topuz'a verdi. Mehmet Topuz da yerden ortaladı, Niang da altı pasın hemen üstünden vuruşunu yapıp golünü attığında dakikalar 2'yi gösteriyordu.

ZALAYETA TOPA DOKUNABİLSE
Kayserispor 14. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Ziani'nin ara pasında topla buluşan Amrabat bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Amrabat şut çekmek yerine daha boş pozisyonda olduğunu düşündüğü Zalayeta'ya pasını aktardı ama deneyimli forvet arka direkte topa dokunamayınca konuk ekip de bir golden oldu.

DİA DÖKTÜRDÜ
Fenerbahçe'nin Senegalli oyuncusu İssiar Dia, 23. dakikada futbolseverlere adeta bir resital sundu. Dia, arka arkaya attığı şık çalımlarla ceza sahasına kadar girdi ve sol ayağıyla şutunu çekti ama top çok az farkla auta çıktı.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Kayserispor, 31. dakikada zorunlu bir oyuncu değişikliği yaptı. Girdiği ikili mücadele sonunda sakatlanan Jonathan Santana saha kenarına gelirken oyuna Semih dahil oldu.

Kalan sürede iki takım da başka gol bulamadı ve Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde kapattı...

LUGANO YİNE SAHNEDE
Fenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusu Diego Lugano 60. dakikada sahneye çıktı ve skoru 2-0 yapan golü attı. Uruguaylı yıldız, Alex'in kullandığı kornerde çok iyi yükseldi ve düzgün bir kafa vuruşuyla topu 2. kez Kayserispor filelerine gönderdi. Bu, Diego Lugano'nun ligde attığı 5. goldü aynı zamanda.


RAKİP OYUNDAN DÜŞTÜ
2. golü de kalesinde gören Kayserispor, bu dakikadan sonra oyundan iyice düştü. Savunma güvenliğini elden bırakıp tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen sarı kırmızılılar, defansında da büyük boşluklar vermeye başladı.

Kalan sürede iki takım da başka gol bulamadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.