İşte Fenerbahçe'nin sırrı

Sarı Lacivertli ekibin hocası, Fenerbahçe'nin çıkışa geçmesini sağlayan oyuncunun kim olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2011, 11:13
İşte Fenerbahçe’nin sırrı

İÇİNDEKİLER

Kaptanından hep daha fazla sorumluluk almasını istediğini belirten Kocaman "Alex bunu yapınca diğerleri de onun etrafında toplandı ve sorumluluk aldı. Takımın ruhu değişti, kazanma arzusu arttı" dedi..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin ikinci yarısında yakaladıkları çıkışın, takımın kaptan Alex'in etrafında toplanmasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Kocaman, şampiyonluk yarışında Kayserispor ve Beşiktaş maçlarının da çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu iki maçlık dönemeçten kayıpsız çıkmamız hem bizim özgüvenimizi geliştirecek, hem de ikinci yarının başından itibaren hak ettiğimiz övgüleri zirveye çıkartacak. Bir adım bile geri atmadan bu maçlara odaklanıyoruz" dedi. Genç teknik adam, kaptan Alex'in artan performansı ve sorumluluk anlayışının tüm takımı etkilediğinin altını çizdi. Brezilyalı yıldızdan sezon başından bu yana hep daha fazla sorumluluk almasını istediklerini, onun da bunu mükemmel şekilde yerine getirdiğini ifade eden Kocaman, "Alex bizim istediklerimizi yaptığında diğer oyuncularımız da onun etrafında toplandı ve ciddi anlamda sorumluluk almaya başladılar. Takımın ruhu da değişti, isteği de, kazanma arzusu da" diye konuştu.

SANTOS DA GERİ DÖNDÜ

Geçen sezondan gelen endişelerin, istikrar adına herkesi merakta bıraktığına da dikkati çeken Kocaman, "Hiçbirimiz ikinci yarı itibariyle gösterilen bu performansın devamlı olup olmayacağını bilemiyoruz. Örneği olmadı çünkü. Bu şansımızı sonuna kadar zorlayıp, artık başka bir ekip olduğumuzu, sürekli aynı kazanma arzusunu içimizde taşıdığımızı herkese göstermek zorundayız. Bu hem özgüvenimizi arttıracak, hem de önümüzü açacak" ifadelerini kullandı. Şampiyonluğu galip gelenden çok, en az puan kaybeden takımın kazanacağına inandığını ifade eden Kocaman, takıma bu sezon katılan Senegalli Mamadou Niang ve Nijeryalı Joseph Yobo'ya da övgüler yağdırdı:

DİA VE NİANG TAKIM OYUNCULARI

"İkisi de tam takım oyuncusu. Kazanmanın önemini biliyorlar ve üstlerine düşen fedakarlığı bir an bile düşünmeden yapıyorlar. Niang'ı kenara aldık. Merkezde oynarken normalde böyle bir karar karşısında burukluk gösterebilirdi. Ama yapmadı. Yobo da, Niang da tekmeye kafa uzatmaktan çekinmeyen, takım ruhunu taşıyan oyuncularımız. Andre Santos da bu gelişmeye katıldı. Eskiden onun bölgesinden 10 atak yerdik. Şimdi rakip en fazla üç kere gelebiliyor. Bu da normal. Bireysellikten uzaklaşarak, hep birlikte düşünme ve hareket etmenin önemini kavradık. Şimdi bu istikrarı göstermek zorundayız. Dörtte dört yapıp, Beşiktaş maçına gitmeliyiz."