Aykut Kocaman'ın üzerine gelecek!

Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım 13 sezondur kulübün başında ve yıllardır futbol takımı için yapılan harcamalar da eleştiri konusu.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2011, 12:14
Aykut Kocaman’ın üzerine gelecek!

İÇİNDEKİLER

Transferlerin dışında neredeyse her yıl teknik adam değişikliği yaşanması da kulübün istikrarlı bir grafik çizmesini engelliyor. Milyonlarca dolarlık transferlere rağmen alınan başarısız sonuçların ardından artık yönetim işi profesyonel yöneticilere bırakmaya karar verdi.

İlk olarak Sportif Direktörlük birimini Aykut Kocaman ile deneyen, Christoph Daum takımdan ayrıldıktan sonra hem teknik sorumluluk hem de sportif direktörlüğü camianın sevilen ismine bırakan yönetim alınan başarısız saha sonuçlarının ardından bu konuda daha bilgili ve kariyerli bir ismi takımın başına getirmek için düğmeye bastı.

Fenerbahçe Yönetimi, Premier Lig'in deneyimli isimlerinden birini göreve getirmeyi planlıyor. Çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdüren yönetim belirlediği isimlerden randevu bile almaya başladı.

Milliyet'in haberine göre, önümüzdeki günlerde belirlenecek iki yönetici görüşmeler yapmak için İngiltere'ye gidecek ve tekliflerini sunacak.

Profesyoneller gelecek Birkaç yıldır kadın voleybol takımı ve erkek basketbol takımını sponsorlara devreden sarı lacivertli yönetim bu branşlardan alınan başarılı sonuçların ardından futbolda da bu sisteme geçmeyi kararlaştırdı. İki branşta da profesyonellerin göreve getirilmesinin ardından bir çok başarıya imza atılması üzerine yönetim futbol takımının başına da Avrupa'da tanınmış, işinin erbabı, kariyeri ile adından söz ettiren birini getirecek.

Ciddi rakam ayrıldı Bu göreve gelecek kişi için de oldukça yüklü bir maaş belirlendi. Yeni sezon için takımın planlaması ve önümüzdeki 5 yılın çalışmasını yapacak olan sportif direktöre kulübün yıllık bütçesinden de önemli bir pay verilecek. Tüm planlama, oyuncu alış-satışları, teknik direktörün belirlenmesi, futbol takımına mali olarak katkı sağlayacak unsurların belirlenmesi de bu isim tarafından yapılacak.