Fahiş site aidatlarına son: Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Fahiş site aidatlarına karşı düğmeye basıldı. Böylece kanun teklifinde yeni maddeler TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifle birlikte site yönetimleri, yapı denetim kuruluşları ve laboratuvarlara yönelik denetim mekanizmaları sıkılaştırılırken, usulsüzlüklere ağır yaptırımların önü açıldı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Fahiş site aidatlarına son: Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
ai haber özet Hızlı Özet Göster
  • TBMM Genel Kurulunda kabul edilen düzenlemeyle, mahalli idareler ve bağlı şirketlerin yeni şirket kurması veya ortak olması Cumhurbaşkanının iznine tabi kılındı.
  • Hazine taşınmazlarının kamu idareleri arasındaki devir, tescil ve tahsis süreçlerinde karar yetkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verildi.
  • Yapı Denetimi Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle yapı denetim, zemin etüt ve laboratuvar kuruluşlarından teminat alınması zorunlu hale getirildi.
  • Mevzuata aykırı hareket eden yapı denetim personeli ve beton üreticilerine yönelik 50 bin TL ile 500 bin TL arasında değişen idari para cezaları ve hak mahrumiyetleri getirildi.
  • Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde Akşehir Gölü kıyı kenar çizgisi değişikliği nedeniyle yaşanan mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik düzenleme yapıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifinin ilk 6 maddesi kabul edildi. Teklife göre, mahalli idarelerin yeni şirket veya kooperatif kurabilmesi için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın izni gerekecek.

Fahiş site aidatlarına son: Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi-2

Düzenleme kapsamında taşınmazların kentsel dönüşüm projelerinde kullanılmasına yönelik yeni hükümler de yer aldı. Kanun teklifinde ayrıca yapı denetimi ve beton üretimine ilişkin düzenlemeler bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu, çalışmalarını tamamlamasının ardından 7 Mayıs'ta yeniden toplanmak üzere kapandı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler