İstanbul’da C segmenti ticari taksilerde yerlilik şartı kaldırıldı
İstanbul UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda, yüzde 50’nin altında yerlilik oranına sahip C segmenti araçlar da ticari taksi olarak kullanılabilecek. İlk alımda yaş sınırı 0, kullanım süresi ise 6 yıl olarak belirlendi. Fiat Egea, Toyota Corolla ve Renault Megane gibi modeller kapsamda yer alıyor.
Giriş Tarihi:

İstanbul'da UKOME toplantısında, C segmenti araçlar için "yüzde 50'den fazla yerlilik" şartı kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan geldi.
Yeni karara göre, artık yerlilik oranı yüzde 50'nin altında olan C segmenti araçlar da ticari taksi olarak kullanılabilecek. Bu araçlarda ilk alımda yaş sınırı 0 olacak ve kullanım süresi 6 yıl olarak belirlendi. İşte C segmenti araç modelleri: ● Fiat Egea ● Toyota Corolla (Sedan – Benzin/Hibrit) ● Renault Megane (Sedan) ● Citroen C4X ● Ford Focus (Sedan) ● Skoda Octavia
