Erken rezervasyon kazandırıyor: Uçak, otobüs bileti ve araç kiralamada tasarruf fırsatı
Biletbayisi.com’un verilerine göre, tatil sezonu öncesi bilet ve araç kiralama rezervasyonlarını erken yapanlar yüzde 40 ila 68 arasında tasarruf sağlıyor. İstanbul-Antalya ve Ankara-İzmir gibi popüler rotalarda fiyatlar yaz aylarında ciddi oranda artıyor.
Seyahat planını erken yapanlar hem tatile hem ulaşıma daha az ödeme yapıyor. Biletbayisi.com, bu yıl erken davrananların uçak ve otobüs bileti ile araç kiralamada sağladığı tasarrufu hesapladı.
Buna göre; Mart ayında Haziran ve Temmuz uçuşları için İstanbul-Antalya rotasında fiyatlar ortalama 899 lira olarak kaydedildi. Aynı güzergah için Haziran ayından sonra yapılan uçak bileti alımında fiyatlar yüzde 66 artarak ortalama bin 499 liraya yükseldi. Yine İstanbul-Bodrum uçuşları için erken bilet alanlar ortalama 949 lira öderken, söz konusu rakam yaz döneminde yüzde 68 yükselerek bin 599 liraya çıktı. Otobüs biletlerinde de erken alımda ciddi tasarruf sağlandı.
Örneğin; Ankara-İzmir güzergahında Mart ayında biletlerini alan kullanıcılar ortalama 399 lira ödedi ancak Haziran'a gelindiğinde aynı biletlerin fiyatları yüzde 50 artarak 599 lira oldu. Temmuz için Antalya'da bir haftalık araç kiralama ücreti Mart ayında ortalama 4 bin 500 lirayken, Haziran'da bu rakam yüzde 40 artarak yaklaşık 6 bin 300 liraya yükseldi.