Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu! Düşük KDV oranlarını istismar eden firmalara sıkı takip: Saha denetimleri yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV’deki oran uyumsuzluklarının tespit etmeye yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin konuştu. Düşük KDV oranlarını istismar eden firmaların sıkı takip altında olduğunu vurgulayan Şimşek, saha denetimleri yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda 100 büyük mükellefin takibe alınması bekleniyor. Öte yandan Bakan Şimşek'in sosyal medyadaki ihbarlar için sosyal medya ekibi kurduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 11:06 Güncelleme 08 Nisan 2024, 11:29
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu! Düşük KDV oranlarını istismar eden firmalara sıkı takip: Saha denetimleri yapılacak

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olacaklarını söyledi.

"SAHA DENETİMLERİ YAPILACAK"

KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nün yapay zeka destekli çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" şeklinde konuştu.



Şimşek, "Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.


Bu kapsamda 100 büyük mükellefin takibe alınacağı öğrenildi.


MEHMET ŞİMŞEK'İN İHBAR TİMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal medyadaki ihbarlar için sosyal medya ekibi kurduğu öğrenildi.

Geçen yıl Şimşek, bir vatandaşın KDV'yi eksik yansıtan bir esnafla ilgili yazdığı yazıya yanıt vererek, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimleri takip edecektir" demişti.



Bir vatandaş dönerciden aldığı fişte KDV'in yüzde 1 olarak yazıldığını fark edince bu durumu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.