Mart ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç 2024? TÜİK mart enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Emekli memur maaş farkı kaç oldu?

Türkiye'nin ekonomik dengesini belirleyen önemli göstergelerden biri olan enflasyon verileri, mart ayı için merakla bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, mülk sahipleri ve kiracılar başta olmak üzere pek çok kesimi yakından ilgilendiriyor. Peki, Mart ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç 2024? TÜİK mart enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Nisan ayı kira artış oranı ne kadar olacak? İşte konu hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 10:00 Güncelleme 03 Nisan 2024, 10:01
Mart ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç 2024? TÜİK mart enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Emekli memur maaş farkı kaç oldu?

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisinin nabzını tutan en önemli göstergelerden biri olan enflasyon verileri, vatandaşlar ve ekonomi uzmanları tarafından merakla bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıklamak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Mart ayına ilişkin TÜFE kararıyla birlikte, nisan ayı kira artış oranları ve 3 aylık enflasyon farkı da belirlenecek. Peki, Mart ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç 2024? TÜİK mart enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Nisan ayı kira artış oranı ne kadar olacak? İşte konu hakkında detaylar...

ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %68,50, aylık %3,16 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Mart 2024

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %51,47 arttı, aylık %3,29 arttı

ŞUBAT AYI ENFLASYON VERİLERİ NE OLDU?

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53 yükseliş kaydetti. Enflasyon yıllık bazda ise 67,57'ye yükseldi.


2 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, şubat ayında enflasyon aylık yüzde 4,53 olarak açıklandı.

Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4,53 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Böylece şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 11,53 olarak belirlendi.