16.2 milyon emekli için duyuru dün sabah geldi! Çarşamba ve perşembe hesaba geçecek! SSK BAĞKUR tamamı için

Türkiye'nin dört bir yanındaki milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerinin hesaplarına yatırılacağı haberini dört gözle bekliyordu. Beklenen müjde nihayet geldi. Ödemeler dün sabah itibariyle hesaplara geçmeye başladı. Yapılan son artışla birlikte emekli bayram ikramiyeleri, 3 bin TL olarak hesaplara yatırılıyor.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 08:25 Güncelleme 03 Nisan 2024, 08:26
16.2 milyon emekli için duyuru dün sabah geldi! Çarşamba ve perşembe hesaba geçecek! SSK BAĞKUR tamamı için

İÇİNDEKİLER

Emekli için duyuru biraz evvel geldi. Emekli bayram ikramiyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde ödeniyor. Bu yılki bayram ikramiyeleri geçen yıla göre yeni bir artışla 3 bin TL olarak belirlendi. Şimdi gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi.

ÖDEME TAKVİMİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını duyurdu. Emekli ikramiyeleri 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına aktarılacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

İkramiye ödemelerinden, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra; dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malullüğü ile 65 yaş aylığı alanlar yararlanacak.

DUL VE YETİMLERE ÖZEL ÖDEME SİSTEMİ

Bayram ikramiyesinden faydalanacak dul ve yetimler, vefat eden sigortalının hissesine göre ikramiye alacak. Örneğin, vefat eden sigortalının eşine yüzde 50, çocuklarına ise yüzde 25 hisse oranında ödeme yapılacak.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

İkramiye ödemeleri e-Devlet üzerinden veya maaşların yatırıldığı bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulamaları üzerinden kolaylıkla sorgulanabiliyor.

SSK kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerin ödemeleri 17 ve 18 tarihli olanlar için 2 Nisan, 19-26 tarihli olanlar için ise 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Bağ-Kur kapsamında olanlar için tüm ödemeler 5 Nisan'da yapılacak.
Emekli Sandığı kapsamındakiler için ödemeler, 1 ile 5'i arasında olanlar için 2 Nisan'dan itibaren başlayacak.

Emekli bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başladı ve bugüne kadar toplamda 166 milyar lira ikramiye ödemesi yapıldı.