Aralık ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023? PPK Aralık ayı toplantısı faiz beklentisi ne? TCMB toplantı takvimi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni faiz kararı için heyecan dorukta. Para Politikası Kurulu'nun (PPK) aralık ayı toplantısı sonrasında alınacak olan faiz kararı, ekonomi ve finans dünyasında büyük bir merakla bekleniyor. İşte, TCMB faiz kararıyla ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 12:35 Güncelleme 12 Aralık 2023, 12:35
Aralık ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023? PPK Aralık ayı toplantısı faiz beklentisi ne? TCMB toplantı takvimi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl içinde düzenlediği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının tarihlerini yıl başında kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu çerçevede, 2023 yılına ait toplantı takvimine göre, yılın son PPK toplantısı Aralık ayının son günlerine denk geliyor.

FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 21 Aralık 2023 tarihinde Hafize Gaye Erkan başkanlığında faiz kararını belirlemek için bir araya gelecek.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.

KASIM AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. TCMB, kasım ayı politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.

Banka, parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılacağını ve sıkılaştırma adımlarının kısa bir zaman diliminde tamamlanacağını belirtti.