Hazine avcılarını bile şaşırtan olay! Kazmayı vurduğu yerden altın fışkırdı

Kentucky eyaletinin göz alıcı kırsalında bulunan bir çiftlik sahibi toprağının altında gizlenmiş tarihi bir hazineyi keşfetmenin sevincini yaşıyor. İç Savaş dönemine ait 700'den fazla altın sikke aralarında 1863 Double Eagles sikkeleri ve 1850-1862 tarihli yüzlerce ABD altın dolarının yanı sıra birkaç gümüş madeni paranın da bulunduğu bu olağanüstü keşif tarih meraklıları ve uzmanlar arasında büyük bir heyecan yaratıyor. İç Savaş dönemine ait bu nadir paralar tarih meraklılarını heyecanlandırmanın ötesinde, geçmişle bağlantı kurma şansı sunuyor.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2023, 16:53 Güncelleme 13 Kasım 2023, 16:53
Hazine avcılarını bile şaşırtan olay! Kazmayı vurduğu yerden altın fışkırdı

İÇİNDEKİLER

Kentucky eyaletinin derinliklerinde saklı bu define çiftlik sahibi tarafından tesadüfen keşfedildi. 1863'e ait "Double Eagles" adlı altın sikke ve 1850-1862 yılları arasına tarihlenen yüzlerce ABD altın doları, define hazinesinin göz kamaştıran parçalarını oluşturuyor. Ayrıca, birkaç gümüş madeni paranın da gün yüzüne çıkmasıyla birlikte çiftlikte tarihle iç içe geçmiş bir hikaye gün yüzüne çıktı.

GÖZ KAMAŞTIRAN KEŞİF

Keşfedilen hazinenin içinde, 1863 Double Eagles sikkeleri ve 1850-1862 tarihli yüzlerce ABD altın dolarının yanı sıra birkaç gümüş madeni para bulunuyor.

Define içerisindeki altın sikkelerin yüzde 95'i altın dolarları oluştururken, nadir parçalar arasında binlerce dolar değerinde olan 20 dolarlık Gold Liberty paraları da dikkat çekiyor. Toplamda 18 adet bu nadir parçadan define içerisinde keşfedilmiş durumda.

Uzmanlar bulunan hazinenin özellikle o dönemde devam eden çatışmalarla ilişkili olabileceği teorisini öne sürüyor. İç Savaşın yarattığı belirsizlik ve kaos ortamının, insanları değerli varlıklarını toprak altına saklama ihtiyacına yönlendirdiği düşünülüyor.

Nadir paraların ticaretiyle ilgilenen bir uzman, bu keşfi kariyerinin en önemli olaylarından biri olarak değerlendiriyor.

Çiftlik sahibi hazinenin bulunduğu topraktan çıkarılırken yaşadığı heyecanı YouTube'da paylaştı. Videoda "Bu, gelmiş geçmiş en çılgınca şey. İçinde 1 dolarlık altın paralar, 20 dolarlık altın paralar ve 10 dolarlık altın paralar bulunuyor. Ve hala daha çıkarıyoruz" sözleriyle defineyi gün yüzüne çıkarmaktan duyduğu mutluluğu paylaşıyor.